4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki'ye Nevruz hediyesi

3. Erciyes Şiir Günleri'ne katılacak şairler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada insanın içinde bulunduğu ortamdan etkilendiğine dikkat çeken Başkan Özhaseki, “Sizleri görünce yüzümüz gülüyor, içimiz gülüyor. Şairler, yazarlar, ressamlar hasılı sanatla uğraşanlar duygusal oluyor, içli oluyor. Onların o ruh haleti etrafındakilere de yansıyor. Şu anda ben de öyle duygular içindeyim. Sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif alıyorum" dedi.

Ziyarette bulunan şairler de Kayseri'de üç yıldır önemli bir kültür etkinliği düzenlendiğine vurgu yaparak, sağlanan bu imkandan ve yapılan önemli kültür yatırımından dolayı Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.

Bu yılki şiir günlerine katılan tek yabancı şair olan Azerbaycanlı Tamilla Aliyeva'nın ise ziyarette bir sürprizi vardı. Azerbaycan'da nevruz kutlamalarının halen sürdüğünü belirten Azeri Şair Aliyeva, Başkan Özhaseki'ye Senemi adı verilen ve bereketi simgeleyen yeşermiş buğday taneleri ile Honça adı verilen ve 7 ayrı kuru bakliyat türü yiyecekten oluşan hediyeleri verdi. Azeri Şair'in bir diğer hediyesi ise üzerinde Bakü'deki Kız Kalesi'nin resminin olduğu porselen vazo ve tabak oldu.
Öte yandan ziyarete katılan şairler, yanlarında getirdikleri şiir kitaplarını imzalayarak Başkan Özhaseki'ye hediye ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 09:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?