3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Özhaseki'ye öğrencilerden ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mustafa Yazar İlköğretim Okulu müdür ve öğrencilerini makamında kabul etti.

İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleşen ziyarette İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez'in yanısıra okul müdürü Hasan Erciyes ile öğretmen Nimet Şenkaya ile öğrenciler hazır bulundu.

Önce öğrencilerden kutlama etkinlikleri hakkında bilgiler alan, ardından da açıklamalar yapan Başkan Özhaseki, okullarda 4 yıldır sürdürdükleri çevre düzenleme çalışmalarının Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Özhaseki, "Bundan 4 yıl önce, Cumhuriyet'in kuruluşunun 80. yılı münasebetiyle 80 okulda çevre düzenlemesi ile başladığımız okullara spor sahası, yürüyüş yolları, kamelyalar ve sosyal tesisler kazandırma projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Günümüzde Kayseri'de çevre düzenlemesi yapılmayan okul yok gibi. En son olarak da geçtiğimiz günlerde bazı okullarımızın bahçelerini düzenledik. Okullar açılmadan bir hazırlık yaptık diyebiliriz. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarına yönelik çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Ben yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, kazasız belasız bir yıl diliyorum" dedi.
Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez de şanslı bir ilde yaşadıklarını ifade ederek, "Kayseri olarak eğitim yılına sorunsuz girdik. Bunda en büyük etken belediyelerimizin sağladığı katkılar. Okullarımızın bahçeleri pırıl pırıl ve tertemiz. Spor sahaları, oyun alanları ve dinlenme mekanları hazır durumda. Bilgisayar destekli eğitim için belediyemizden önemli katkılar aldık. Son yıllarda hizmete giren okul binaları sayesinde sınıflarımız Türkiye standartlarının altında bir kapasite ile hizmet veriyor. Bu okulların yapımında hem başkanımızın hem de rahmetli Kadir Has'ın büyük katkıları oldu. Bütün bu yaptıklarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza eğitim camiası adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, ziyarette günün anısına öğrencilere birer eşofman takımı ile belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye ederken, öğretmen ve idarecilere de birer şilt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?