3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Özür diliyoruz' kampanyasına tepki

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Konseyi üyeleri, bir grup aydın tarafından başlatılan 'Ermenilerden Özür Diliyoruz' kampanyasına tepki gösterdi.

EÜ Öğrenci Konseyi üyeleri, aralarında Adalet Ağaoğlu, Ahmet İnsel, Baskın Oran, Hüsnü Öndül, Oral Çalışlar, Mithat Sancar, Ragıp Duran, Tanıl Bora gibi öğretim üyesinin de bulunduğu bir grup tarafından başlatılan imza kampanyasına tepki gösterdi.

Aydınları bu davranışlarından dolayı şiddetle kınadıklarını belirten EÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş, "Türk milletinin şerefli tarihinde utanılacak bir şey olmamıştır. Tarihi saptırarak ecdadımızı karalamak, suçlu gibi göstermeye çalışmak ve özür dilemek hiç kimsenin hakkı değildir. Sözde Ermeni soykırımı yalanlarını yapanlara bu gerçekleri hatırlatmak isterim. Kahraman ecdadımıza yönelik ortaya çıkan saçma kampanyadan dolayı herkesten özür dileriz. Bu kampanyadan utanç duyuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Ak IP: 88.233.70.xxx Tarih : 22.12.2008 17:35:43

Türk Milletinden, Atatürk’den, terör kurbanı şehitlerimizden, ve atalarımızdan özür diliyoruz. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak birlik, bütünlük içinde davranma konusundaki eksikliklerimiz, ülke üzerinde bir çok kötü emelli oyunun sahnelenmesine fırsat verdi. Bu vahim durumu bir an önce durdurmak ve harekete geçmek için HAK EDENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUZ kampanyamıza destek verin. Milletimiz, aynı sınırlar içerisinde tüm farklı kültür ve kökenden insanların bir arada yaşayabildiğini tüm dünyaya göstermiştir, bu durumun bozulmasına izin vermemeliyiz. İlk adımımız birlik ve barış adına ortak ses üretmektir. www.ozurdiliyoruz.org