4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Özür Kampanyası'na sert tepki

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, bir grup aydın tarafından başlatılan "Ermenilerden özür diliyoruz" kampanyasına sert tepki göstererek, “Ortada utanacağımız ve adına özür dileyeceğimiz bir suç yoktur” dedi.


Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Adnan Öztürk, 'Ermenilerden özür diliyoruz' kampanyasına sert tepki gösterdi. Ortada utanılacak ve adına özür dilenecek bir suçun olmadığını belirten Öztürk, "Kendilerine 'aydın' sıfatı yakıştıran bir grup, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde ve özellikle 1915 yılında Ermenilerin şerrinden Türk milletini korumak için uygulanan tehcirden dolayı 'özür diliyoruz' kampanyasını başlatmıştır.

Ermenilerden özür dilenmesi maksadıyla başlatılan kampanya, yozlaşma ve çürümenin ulaştığı vahim durumu göstermesi bakımından ibret vericidir. Türkler, tarihinin hiçbir devresinde, herhangi bir topluluğa soykırım uygulanmamıştır. Bu kirli kampanyayı başlatma cesaretini bulanlar, aydın sıfatının arkasına sığınarak Türk milleti adına konuşamayacağı ve Türk milletini yargılayamayacağını bilmelidirler" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 13:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hulusi MERCAN IP: 85.181.171.xxx Tarih : 27.12.2008 14:09:43

Sözde soykırımını bahane edrekten aslında erminilerin politakısını dünyaya duyurmak isteyen sözde aydın kişileri bu eylemlerinden dolayı kınıyorum. Soykırımının kimler tarafından yapıldığını öğrenmeleri için Erzurum, Kars yörelerine gidip incelemelerde bulunmalarını kendilerine tavsiye ederim. Asıl ermilerin Türk halkından özür dilemesi gerkirken dengesiz bir eylemle bunu tersine çeviren bu kişilerin!! ermenilerin katlettiği binlerce Şehitten ve yüce Türk Halkından vakit geçirmeden özür dilemelerini bekliyorum vede kendilerini kınıyorum. Bu kişiler Tarihide çarptırsalar hiç bir zaman için Politik emellerine ulaşamıyacaklar. Ben 93 Muhacirlerindenim Atalarımız neden 93 Harbinde o zamanki Karsın Sarıkamışa baglı Bardız nahiyesinden bugünkü K. Maraşa bağlı Köyümüze göç etmişler? bu sözde aydın kişiler bunun cevabını bana versinler. Araştırırsalar kimin kime katliam yaptığı ortaya çıkacaktır. Ellerin Aydınlari insanlık için Matba bulur, elektriği bulur, sabunu bulur, telefonu bulur buna benzer daha insanların yararina çok şeyler bulurlar bizim o söze Aydınlarımızda en azinda böyle buluş buldular yazıklar olsun diyorum.