30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Pancar alımı başladı

Kayseri Şeker Fabrikası'nda 52. Pancar Alım Kampanyası, fabrika sahasında düzenlenen törenle başladı. 

Törene, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Şeker- İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, siyasi parti İl ve İlçe Başkanları ile çok sayıda çiftçi katıldı. Şeker-İş Sendikası Genel Bakanı İsa Gök, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de pancar üretiminin ve ekim alanlarının giderek daraldığını, nişasta bazlı tatlandırıcı kullanımının ise giderek artırıldığına dikkat çekti. Şeker üreticilerinin her geçen gün daha da yoksullaştığını belirten Gök, ''Türkiye'de şeker üretiminin geriletilmesi politikası izleniyor. Daha önce 22 milyon ton olan yıllık şeker pancarı üretimi 13.5 tona düştü. Türkiye bu gidişle AB'nin şeker pazarı olacak. Daha önce 2.5 milyon ton olan yıllık şeker üretimi de 1.8 tona düşürüldü. Bu rakamın 500 bin tonu stok olarak bekletiliyor" dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ise her yıl fabrikayı yenilediklerini, Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın da hizmete açılacağını söyledi. Özışık, ''Amacımız, sadece bir şeker fabrikası olarak kalmak, daha fazla kar elde etmek değil. Amacımız, damarları kesilmiş bu sektöre hep bir koldan kan vermektir'' diye konuştu. Özışık, Anadolu insanının sahibi olduğu bir çok şeker fabrikasına talip olduklarını, Kayseri Şeker Fabrikası'nın teknolojisinin Avrupa standartlarının üzerine çıkartıldığını ifade etti. 

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Halil Karaçavuş da fabrikanın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Karaçavuş, Kayseri Şeker Fabrikası'nın geçen kampanya döneminde 1 milyon 580 bin ton pancar işleyip 236 bin ton şeker ürettiğini söyledi. Karaçavuş, 105 gün sürecek olan yeni kampanya döneminde Boğazlıyan Şeker Fabrikası ile birlikte 1 milyon 580 bin ton pancar işleyerek 217 bin ton kristal şeker üretileceğini kaydetti. Törende kantarlara ilk ürünü getiren çiftçiler, Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi. Ayrıca şeker fabrikası tarafından düzenlenen en iyi çiftçi fotoğrafı yarışması da sonuçlandı. 10 gazetecinin katıldığı yarışmada, İHA Kayseri Bölge Müdürü İsmail Oral birinci, Erciyes TV'den Süleyman Erdoğan ikinci, Anahaber Gazetesi'nden Mehmet Serbez üçüncü oldu. Yarışmada Havadis Gazetesi'nden Ramazan Sönmez, Gündem Gazetesi'nden Erkinbeğ Uygur da mansiyonla ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren gazetecilerin ödülleri, Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık tarafından verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 17:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?