1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Pancar bedelleri ödeniyor

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından pancarın ton başına fiyatının 95 YTL olacağı açıklandı. Kayseri Şeker Fabrikası'nın, geçtiğimiz yıl açıklanan ve 89 YTL'ye inen düşük taban fiyatına rağmen çiftçisini mağdur etmemek için büyük bir adım attığı belirtildi. 

2005-2006 Pancar Alım Kampanyası boyunca yaklaşık 103 milyon YTL tutarında 5 ayrı avans dağıtan Kayseri Şeker Fabrikası, önümüzdeki Cuma günü de yaklaşık 53 milyon YTL'lik pancar bedeli ödeyecek. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Türkiye'de destekleme kapsamı dışında bırakılan pancar ve şeker üretiminin, Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yeniden ülkenin en değerli tarım ürünü haline getirilebilmesi için büyük adımlar atıldığını söyledi. 

2005 yılında 89 YTL'ye düşürülen pancar fiyatlarının 2005-2006 Pancar Alım Kampanyası sonunda, Kayseri Şeker Fabrikası tarafından 95 YTL'ye çıkartıldığını belirten Özışık, "Ülkemizde tarım sektöründe yaşanan sıkıntı ve sorunların çiftçiye ve köylüye yansıtılmaması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Şuan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne bağlı birçok il ve ilçede pancar üretimi yapan binlerce çiftçimiz var ve bu çiftçilerimizin bir kısmı da ürününü Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait şeker fabrikalarına teslim etmektedir. Umarız pancar taban fiyatları konusunda Türk Şeker'de bizimle aynı hassasiyeti göstererek, üreticimizin mağdur olmaması için elinden gelen gayreti ortaya koyar. Ve yine umarız ki, Türkiye'nin bu en önemli tarım ürünü, yakın bir zamanda, bizim gibi çaba gösteren insanlar sayesinde yeniden layık olduğu değere kavuşur. Çünkü ne köylüsüz bir memleket, ne çiftçisiz bir köy ve ne de ürünsüz bir çiftçi düşünülebilir. Ödeyeceğimiz paranın şimdiden çiftçilerimize hayırlı olmasını ve iyi günlerde harcamasını dilerim" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 18:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?