25
Nisan
2024
Perşembe
KAYSERİ

Parasını güven timleri kurtardı

Kayseri'de, cep telefonuyla dolandırıcılık şebekesinin ağına düşürmek istediği emekli vatandaş, banka hesabındaki 21 bin TL'yi çekip dolandırıcıların hesabına yatırırken güven timlerinin dikkati sayesinde parasını kurtardı.

Emekli Abdullah Salma, cep telefonunu arayan dolandırıcılık şebekesi üyesinin, savcının talimatıyla emniyetten aradığını ve bankadaki hesabına ulaşan kişileri yakalamak için hesapta bulunan paranın tamamını verecekleri hesaba yatırması gerektiğini söylediğini ifade etti. Salma, "Telefonla 3,5 saat boyunca sürekli beni aradılar ve çeşitli talimatlar verdiler. Ben de hesabımdaki parayı çektim. İsmini verdikleri bankaya giderek bildirdikleri hesap numarasına parayı yatıracakken polis arkadaşlar geldiler ve parayı yatırmamamı söylediler" dedi.

Banka hesabında bulunan toplam 21 bin TL'yi çektiğini ve ekipler geldiğinde parayı dolandırıcıların verdiği hesaba yatırmak üzere olduğunu anlatan Salma, "Polis arkadaşlara bu durumu haber vermiştik, onlar da beni takip ediyorlarmış zaten. Ayrıca hesaptaki tüm parayı çektikten sonra verdikleri hesaba yatırmamı söylediklerinde ben de bunların dolandırıcı olduğundan şüphe etmiştim" diye konuştu.

Telefonla dolandırıcılık yapan şebeke üyesinin kendisini telefonunun açık kalmasını sağlayarak oyaladığını söyleyen Salma, "Ben evden bankaya giderken, eşimin arkadaşı eşini aramış ve durumu bildirmiş. Onlar da polise bilgi vermişler ve polis arkadaşlar da beni aramışlar, takip etmişler. Telefondaki kişi parayı vereceği hesap numarasına yatırmamı söylediğinde işi anladım, o sırada da telefonda bildirilen banka şubesine gelmiştim. Polis arkadaşlar da geldiler ve durumu bildirdiler. Paramızı son anda kurtardık" ifadelerini kullandı.

Kendi başına gelen olayın herkese ders olması gerektiğini söyleyen ve parasını kurtarmasında kendisine yardımcı olan polise teşekkür eden Salma, "Vatandaşlarımız böyle telefonlara inanmasın. Böyle bir durumla karşılaştıklarında hemen durumu polise bildirsinler, mağdur olmasınlar, canları yanmasın" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2013 Çarşamba 17:49:39
Güncelleme :30 Ekim 2013 Çarşamba 17:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?