5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Paşa Tambay toprağa verildi

Erciyes Dağı'nda düzenlenen ''Türk Dünyası Kurultayı''nda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ahde Vefa Hareketi Dergisi Sahibi Paşa Tambay, toprağa verildi.

Hunat Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Kayseri Ticaret Odası (KTO)Başkanı Hasan Ali Kilci, BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İbiş, Tanbay'ın eşi, çocukları, akrabaları ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazından önce Hunat Camisi'nin avlusuna getirilen Tambay'ın cenazesinin üzerine kurultayda yaptığı konuşmada giydiği ceketi ve 3 hilalli MHP bayrağı serildi. Cenaze namazının ardından omuzlara alınan Tanbay'ın cenazesi, tekbirler arasında cenaze arabasına kadar taşındı. Tambay'ın cenazesi aile Asri mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tambay, dün Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından Erciyes Dağı'nda düzenlenen Türk Dünyası Kurultayı'nda bir konuşma yapmış, konuşmasının ardından dinlenmek için oturduğu minderde rahatsızlanmıştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Tanbay, organizasyon çadırındaki müdahalede olumlu yanıt alınamaması üzerine özel bir araçla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak Tambay'ın hastaneye gelmeden yolda öldüğü bildirilmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
reis IP: 88.224.154.xxx Tarih : 4.08.2009 09:11:04

ugurladık kutlu davanın son mümessilinı