1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Pastırma üretimi talebi karşılamıyor

Pastırma satıcılarından Mehmet İpek, Ramazan nedeniyle talebi karşılamakta zorluk çektiklerini, il dışından gelen taleplerin bir çoğunu da karşılayamadıklarını ifade etti.

İpek, müşterilerin daha çok kuşgümü, sırt, antrikot cinsi kaliteli pastırmayı tercih ettiğini, sıkıntının da bu nedenle ortaya çıktığını kaydederek şunları söyledi:

"Ünlü Kayseri pastırmasının damak tadını bilenler, kuşgömü, sırt ve artinkot gibi kaliteli pastırmaları tercih ediyor. Bu tür pastırmalar da 1 büyükbaş hayvandan en fazla 10-12 kilo kilo üretilebilmektedir. Diğer tür pastırmalarda fazla bir sıkıntı yok. Biz üreticilerden sadece sırt veya kuşgömü pastırması alamayız. Pastırma her cinsten takım olarak bize satılır. Yakında pastırma sıkıntısı kalmaz."

Pastırma-sucuk üreticilerinden Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü'de pastırma üretiminin talebi karşılayamadığını kaydetti.

Ünlü, pastırmanın üretimi için 20 gün emek verildiğini ifade ederken, "Pastırma, siparişi alınınca hemen üretilemeyen bir ürün olduğu için, Ramazan'ın ilk günlerinde biraz piyasada sıkıntı oldu. Büyükbaş hayvanın kesilip işlenip pastırma haline gelmesi 20 gün sürer. Yakında piyasaya yeteri kadar pastırma çıkacaktır. İlk günlerde talep fazla olunca bu sıkıntı doğdu" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 11:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?