3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Pastırma ve sucuk esnafının yüzü güldü

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında pastırma ve sucuk satışları, esnafın yüzünü güldürüyor. Diğer aylara nazaran satışlarda yaşanan yüzde 50’lere varan artış, pastırmacı esnafının nefes almasını sağladı.

Pastırma ve sucuk satan esnaflardan Ümit Hüsrevoğlu, pastırma ve sucuğun 1.5 yıldır zam görmediğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde bazı gazetelerde Ramazan ayı girerken pastırma ve sucuğa zam yapıldığı yönünde haberler çıktı. Bu haberlerin tamamı yalandır. Et fiyatlarında artış olmadığı için pastırma ve sucuğa 1.5 yıldır zam gelmedi. Bu tür yalan yanlış zam haberleri, bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor. Bizi zor durumda bırakıyor" dedi.

Kayseri’de pastırma fiyatlarının 22 ila 34.5 milyon, sucuk fiyatlarının ise 5 ila 14.7 milyon lira arasında değiştiğini ifade eden Hüsrevoğlu, "Ramazan ayında pastırma ve sucuğa olan talep büyük oranda arttı. Özellikle sucuk içi satışları bir hayli fazla. Satışlardan memnunuz. Temennimiz, satıştaki bu canlılığın diğer aylarda da devam etmesi" diye konuştu.

kayseri
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 12:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?