3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Pastırmacılar Parkı açıldı

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğazköprü mevkiine yaptırılan 'Pastırmacılar Parkı' düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve KTO Başkanı Hasan Ali Kilci'nin yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile meclis üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen tören, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın mini konseri ile başladı.

Törende ilk konuşmayı yapan KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri'deki birlik ve beraberlik olgusunun sonuçlarına vurgu yaparak, "Burası içki içenlerin, alem yapanların, esrarkeşlerin mekanıydı. Büyükşehir Belediyemizden burasının bir park ve pastırma-sucuk satışı yapılan bir mekan olarak düzenlenmesini talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın önderliğinde buraya çok güzel bir park yapıldı. Kayseri'de her zaman öğündüğümüz birlik ve beraberlik olgusunun çok başarılı bir örneğidir, bu park. 30 yıldır tanışıklığımız olan ve bana her zaman 'Abi' diye hitap eden Başkan Özhaseki ile zaman zaman temsil ettiğimiz kesim adına karşı karşıya gelsek de bir gönül kırgınlığımız, bir küsme olayımız asla söz konusu olamaz. Kayseri, önemli ölçüde değişiyor gelişiyor. Bu köhne mekanı park haline getirdi, bize teslim etti. Önümüzde ikimizin de seçimi var, o da kazanacak ben de kazanacağım. İlerde çok daha güzel işleri birlikte yapacağız" dedi.

"ŞEHİRLER YARIŞIYOR, KAYSERİ ÖNDE KOŞUYOR"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, günümüzde şehirlerin birbiriyle yarıştığına dikkat çekerek, "Bu park, sivil toplum örgütleri-kamu işbirliğinin en güzel ve başarılı örneklerinden birisidir. KTO bizden istedi, biz de burayı park haline getirdik. Kayseri'nin sembollerinden olan pastırma, sucuk ve mantının burada satılmasını, böylece araçlarıyla gelip geçen insanların alışveriş yapmalarını sağladık. Bu parkla birlikte ayrıca buradaki çirkin görüntüyü ortadan kaldırıp estetik bir mekan haline getirmiş olduk. Bütün bunları niçin yaptık, hem şehrimiz güzelleşsin hem de ticaret erbabına iş imkanı doğsun diye yaptık. Günümüzde artık şehirler birbiriyle yarışıyor. Her alanda rekabet öne çıkmış durumda. Bu nedenle biz de Kayseri olarak, sivil toplum örgütleriyle, belediyeleriyle, ticaret erbabıyla durmadan çalışmalıyız. İlçe seviyesine düşen iller var şu anda Türkiye'de. Çok şükür Kayseri, gelişen, ilerleyen bir şehir konumunda. Bunu sürdürmeli ve üzerine koyarak Anadolu'nun parlayan tek yıldızı olmalıyız. Bunun için önümüzdeki dönemde Erciyes Kış Turizm Merkezi gibi, Kumarlı Parkı'nda eğlence merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Kale İçi Kültür Sanat Merkezi gibi projelerimiz var. Bunlarla birlikte Kayseri, çok daha cazibe merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, konuşmasında ayrıca CHP'ye teşekkür ederek, "Burasını park yapmak için Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden izin istedik. Yorucu bir prosedür işledi. Bu arada birilerin dava açması gündeme geldi. O esnada CHP Kayseri İl Teşkilatı bu davanın geri çekilmesi yönünde girişimde bulundu ve engeli ortadan kaldırdı. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından Pastırmacılar Parkı'nın açılışı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?