4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Pastırmacıların umudu gurbetçilerde

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, ilkbahar döneminde pastırma sektöründe yaşanan ekonomik sıkıntının yaz mevsiminde memleketlerine tatile gelen gurbetçilerin giderebileceğini söyledi.

Şaban Ünlü, pastırmasıyla ünlü Kayseri'de, Nisan ve Haziran ayları arasında azalan pastırma satışların, yazın memleketlerine tatile gelen gurbetçilerin kapatabileceğini belirtti. Gurbetçilerin Kayseri'de pastırma sektörüne canlılık getireceğini kaydeden Ünlü, Temmuz ve Ağustos aylarında pastırma satışlarından yüzde 40 ile 50 arası artış beklediklerini ifade etti.

Ünlü, "Pastırma sektöründe ilkbahar döneminde ekonomik bir sıkıntı yaşandı. Yaşanan bu ekonomik sıkıntıyı gurbetçilerin gidereceğini düşünüyoruz. Yaz döneminde pastırma sektörünün ekonomik açığını gurbetçiler kapatıyor. Gurbetçiler sektöre ilaç gibi geliyor. Esnafımızdan isteğimiz, gurbetçileri iyi karşılasınlar ve onlara hizmette kusur etmesinler" dedi.

Ünlü, gurbetçilerin eskisi gibi pastırmaya fazla rağbet göstermediğinin de altını çizerek, "Gurbetçiler, memleketlerinden pastırma alarak Avrupa'ya geri dönüyor. Fakat eskisi gibi paket paket almıyorlar. Şu anda Avrupa'daki Türkler 3. nesil olduğundan dolayı tadımlık alıyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 10:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?