3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Patchwork'u Kayseri'ye tanıtmaya çalışıyor

Kayseri Vezir Hanı’nda kilim dokumacılığı yapan 74 yaşındaki Halil Eren, ’patchwork’u (yamalı kilimi) Kayseri’ye tanıtmaya çalışıyor.

Dükkanında senelerdir aynı işi yapan kilim dokumacısı Halil Eren, diğer meslektaşlarının aksine hep yeniliklere açık olduğunu belirtti. Eren, "1978 yılında mesleğe kilimci olarak başladım. İşte o yıllardan bugüne mesleğimde değişik ürünler yaptım. Artık kilimlere eskisi gibi ilgim yok ve insanlar hep yeni şeyler istiyor. Bende bu durum karşısında bu sektördeki değişimleri takip ediyorum. Kendime has 10 metrekarelik dükkanımda yamalı ürün üretiyorum. Yamalı ürünler, namazlık, kanepe yüzü veya yolluklardan oluşuyor. Bu modayı Kayseri’ye yaymak istiyorum" dedi.

Şuanki imkanları doğrultusunda tanıtım yapamayacağını ve gücünün buna yetmediğini ifade eden Halil Eren, Kayserililer’e bunu tanıtmak için oğlu ile birlikte gece gündüz üretim yaptığını söyledi. Halil Eren, "Kendime göre model üretiyorum ve bunu defterime çiziyorum. Daha sonra yine kendi hazırladığım kalıplarla, çizdiğim modele göre, şekiller yapıp makasla kesiyorum. Ondan sonra numaralar verilen ve genelde hepsi ayrı ayrı renkler teşkil eden bu kumaşları birbirine dikiyorum. Yapılan kontrollerle birlikte patchwork, yani yamalı ürün kullanıma hazır hale geliyor" diye konuştu.

Kayseri-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 12:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?