5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Pembe Kadın' beğeni topladı

KAYSERİ'DE 'PEMBE KADIN' SAHNELENDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen 'Pembe Kadın' adlı oyunu ünlü tiyatro sanatçısı Metin Serezli izledi.

Hidayet Sayın'ın yazıp Murat Özdeniz'in yönettiği oyunda, kocasının terkedip gitmesiyle bir çocuğuyla yoksulluk içinde köyde yaşayan 'Pempe Kadın'ın hikayesi anlatılıyor. Çaresizliğin pençesinde kıvranırken, kocasının uzaklarda varlıklı bir kadınla evlendiğini öğrenen 'Pembe Kadın'ın son umudu da yıkılır ve kocasına duyduğu kini tüm erkeklere yansıtır.

Bilgisizliğin kıskancındaki kadının yaptığı hataların konu alındığı 2 perdelik trajedi, kalabalık topluluk tarafından beğeniyle izlendi.

Oyun sonunda görüşlerini açıklayan tiyatro sanatçısı Metin Serezli, 'Pembe Kadın' adlı oyunu çok beğendiğini ifade ederek "Hidayet Sayın'ın Pembe Kadın'ı Türk Yazarları'nın en güzel oyunlarında biridir. Ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı öğrencileri de çok şey öğrenmişler, çok güzel oynuyorlardı bizi mutlu ettiler" dedi.

'Pembe Kadın', kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler için 11 Aralık 2009 Cuma günü 19.30'da ikinci kez sahneye konacak. Şehir Tiyatrosu'ndaki oyun, her zaman olduğu gibi ücretsiz olarak izlenebilecek.

KAYSERİ'DE 'PEMBE KADIN' SAHNELENDİ
KAYSERİ'DE 'PEMBE KADIN' SAHNELENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:47:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 12:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?