4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Perinçek: Türkiye 9. Haçlı Seferi ile karşı karşıya

Kayseri’de, partisi tarafından düzenlenen "İş-Ekmek-Vatan Kurultayı"na katılan İşçi partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin 9. Haçlı Seferi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

ODTÜ Öğretim Üyesi Yıldırım Koç ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eskiden hükümetlerin kurdukları fabrikalarla öğündüğünü, şimdi ise fabrikalarda insanların öğütülür hale geldiğini öne sürdü. Telekom’un satışı ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Doğu Perinçek, "Anıtkabir, Çanakkale Şehitliği ve Hırka-ı Şerif de kar etmiyor. Onları da satın" dedi.

Doğu Perinçek, hükümetin ekonomi politikalarını da sert bir dille eleştirerek, bağımsızlığın üzerine haciz konulmaya çalışıldığını öne sürdü.

Perinçek, "Hükümet, ’Telekom’u kapatacağız’ diyor. Bunlar Avrupa’dan gelen programlardır. Limanlar özelleştirilecek diyen IMF, Dünya Bankası, Amerika, Avrupa’dır. Türkiye’nin kamyonculuğu bile olmayacak. Kamyon şirketleri Fransızlar’ın, Almanlar’ın eline geçecek, Türkiye’nin küçük kamyon kooperatifleri, nakliye kooperatifleri tasviye edilecek. Bizler kendi malımızı, kendi ülkemizde mal bile taşıyamayacağız. İstanbul Patrikhane olacak, Ortadoks’un Bizans’ı olacak, Bu da yılanın programıdır. Şimdi arkadaşlar, bu Avrupa’nın Amerika’nın bize dayatılan programın neresinde define var? Bana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan söylesin, hani nerede o gökten yağacak Euro’lar, mezarından kalksın bana söylesin Turgut Özal, benim vatanımı elimden alan, parçalayan, birbirimize düşürmeye kalkan ve bir cumhuriyeti yıkan bu harçlı programı, yılanın programı değil midir? Türk milletini aldatmak ayıptır günahtır. Bu siyasetçilik değildir. Bizi Adanalı Cabbar gibi aldattılar, define çıkacak dediler, şurayı kazın burayı kazın, yıllardır aldatılıyoruz. Bunlarla ilgili bir an önce önlemler alınsın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 22:03:33
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 13:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?