4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Pes dedirten hırsızlık!

Kayseri'de geçirdiği havale sonucu işitme duyusunu kaybeden küçük Esma, 7 yaşındayken ameliyatla takılan işitme cihazı çalınınca çaresiz kaldı.

Edinilen bilgiye göre Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Ziyagökalp Mahallesi'nde ikamet eden 36 yaşındaki lokanta işçisi Samet Korkmaz, kızı Esma'nın 2 yaşında geçirdiği havale sonucunda işitme duyusunu kaybettiğini söyledi.

7 yaşına kadar sadece el ve mimik hareketleri sayesinde Esma ile anlaşabildiklerini ifade eden baba Korkmaz, "Kızım 7 yaşına geldiğinde yapılan ameliyatla bir kısmı kafatası içerisine, bir kısmı da kulak içerisine takılan bir işitme cihazı ile yeniden duymaya başladı. Esma, artık duyabiliyor ve konuşmak için kendisine söylenilenleri tekrarlamaya çalışıyordu. Günümüze kadar geçen 3 yıl içerisinde yeni yeni konuşmaya başlayan Esma, arkadaşları ile oynar, hatta onlara espri bile yapar hale gelmişti. Fakat Esma'nın hayatı geçtiğimiz ay İstanbul Küçükçekmece'de oturan teyzesinin yanına tatil için gitmesiyle yeniden karardı. Denize girmek isteyen Esma, kulak içerisine taktığı işitme cihazını çıkartıp teyzesine ait çantanın içerisine koydu. Herkesin denizde olduğu sırada çanta içerisindeki bir miktar nakit para, cep telefonları ve Esma'nın işitme cihazı ile birlikte çalındı. Gerekli mercilere başvuruda bulunduktan sonra, hayal kırıklığı ile yeniden Kayseri'ye döndük" dedi.

Baba Samet Korkmaz, dünyada en sevdiği varlığın kızı olduğunu belirterek, hırsızları vicdanlarıyla baş başa bıraktığını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gelecek müjdeli bir haber için her gün umutla beklediğini ifade eden baba Korkmaz, "Ben bir lokanta işçisiyim. Yeniden hayata döndürmüşken hırsızlar bir anda kızımı yeniden hayata küstürdü. Onun bir gülüşü için dağları bile aşmaya hazırken, şimdi onun yeniden duyabilmesi için elim kolum bağlı oturuyorum" ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kaybolan cihazın yerine yenisini vermediğini de söyleyen baba Samet Korkmaz, "Şu ana kadar SGK bize cihazın yeniden temin edilmesi için olumlu bir cevap vermedi. Yeni bir cihazı kendi imkanlarımızla satın almak benim için kesinlikle imkansız. Çünkü sadece kulağın içerisine takılabilen bu cihaz hayli pahalı. Geçtiğimiz günlerde cihazın satıldığı firmadan yüksek miktarlı bir senet karşılığı emanet bir cihaz aldım. Sırf kızım yeniden gülümsesin diye, külfetli bir borcun altına girdim. İnşallah İstanbul Emniyet Müdürlüğü hırsızları yakalar ve kızımın işitme cihazını bize yeniden teslim ederler. Buradan hırsızlara sesleniyorum: Çaldığınız işitme cihazını satmaya çalıştığınız zaman 1 kuruş bile etmez. O cihazı sadece ihtiyaç sahipleri alırken pahalı. Ayrıca kafatası içerisine monte edilen asıl mekanizma olmadan o cihazın kimse için bir değeri yok. Sizleri vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Allah mazlumun ahını alan insanları, özellikle de küçük bir kızın ahını alanları muvaffak etmez. Şu anda tamamen çaresizim. Kızımın yeniden duyabilmesi için kendi kulaklarımı bile feda etmeye hazırım. O yeter ki babasına bir kerecik gülümsesin" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 12:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?