5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Pınarbaşı'nda 'Gönüllü Devriye' dönemi

Kayseri'nin Pınarbaşı Kaymakamı Sefer Yılmaz, ilçede asayiş hizmetlerinde verimi artırmak ve kontrol alanını genişletmek için 'Gönüllü Devriyeler' projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Pınarbaşı Kaymakamı Sefer Yılmaz, başlattıkları 'Gönüllü Devriyeler' projesiyle ilçede refah ve huzur ortamını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaymakam Yılmaz, "Bu proje kapsamında çevresinde iyi şekilde tanınan, toplumsal sorumluluk ve duyarlılığa sahip, vatan ve millet sevgisi ağır basan, sabıkasız, işsiz 18-45 yaş arasındaki vatandaşları belirledik. Kolluk kuvvetlerinin devriye-gözetleme hizmetlerine belirli bir program dahilinde gönüllü olarak katılmalarını sağladık. Gönüllü devriyeler olarak adlandırılan bu kişiler, gün batımından güneş doğana kadar sorumlu olduğu cadde, sokak ve mıntıkada gece bekçilerinin gördüğü vazifeyi ifa ediyorlar. Gönüllü devriyelerin olaylara müdahale yetkisi olmayıp, sadece gördüklerini kolluk birimlerine haber verme yetkileri var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 13:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?