1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Platini Kayseri'ye geliyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 bin 200 kişilik Kadir Has Spor Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Özhaseki, "Her iki tesisinin açılışını büyük ihtimalle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapacağız. Açılışa UEFA Başkanı Michel Platani de gelecek" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği görsel brifingle, mevcut stadın yerine yapılacak tesislerin mimari projesini belirleyerek anket hakkında bilği vererek, sandığa oy attı. Başkan Özhaseki daha sonra Fuar Kültürpark'da yapımı süren ve 26 milyon YTL'ye mal olacak Kadir Has Spor ve Kongre Merkezini gezdi.

Kayseri Büyükşehir belediye başkanı Özhaseki, yapımı süren 325 bin kişilik Kadir has stadı ile, 7 bin 200 kapasiteli Kadir Has Spor ve Kongre merkezinin baharda, Türk sporunun hizmetine kazandırılacağını söyledi. Özhaseki " Stadın ve Spor salonun açılına başta UEFA Başkanı Michel Platani olmak üzere yerli ve yabancı onlarca konuk katılacak. Stadın açılışında milli takımın bir özel maç, spor salonun açılışında ise, Basketbol Federasyonu tarafından bir uluslararası resmi maç oynanacak." şeklinde konuştu

Mehmet Özhaseki, mevcut stadın yerine yapılacak konut, alışveriş merkezi ve sosyaül tesisler için Türk-Hollanda Konsorsiyumu Multi Türk Mall firmasının 500 milyon euro harcayacağını, Atatürk Stadının yeriyle ilğili anlaşmanın başta Galatasaray kulübünün Seyrantepe projesi olmak üzere bir çok spor tesisine örnek proje ve yöntem olarak sunulduğuna dikkati çekti. Özhaseki " Galatasaray'ın Seyrantepe Stadının temel atma töreninde, Kayseri'deki anlaşma bir milat olarak kabul edildi ve çok konuşuldu" diye söz etti.

DHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 17:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?