3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Polis damadı düğünde yakaladı

Kayseri’de bir bilgisayar şirketinin sahibi olan Mustafa Kemal Ü. (28), işlerinin kötüye gitmesinin ardından borçlarını ödemek üzere ablasının çalıştığı bankadan çek aldı.

Alacaklılarına faizleriyle birlikte çek kesen Mustafa Kemal Ü., borçlarını ödeyemeyeceğini anlayarak Kayseri’yi terk etti ve Ankara’ya yerleşti. Kendisi gibi bilgisayar teknisyeni olan B.Ü. (26) ile tanıştıktan sonra çift, birlikte işyeri açarak evlenme kararı aldı. Kayseri’de dolandırdığı kişilerin şikáyetçi olması üzerine yürütülen soruşturmada, Mustafa Kemal Ü. hakkında 75 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı ve tutuklama kararı çıkarıldı.

Mustafa Kemal Ü.’nün Ankara’da 5 Temmuz’da düğünü olduğunu belirleyen polis, düğünün yapıldığı Kocatepe Kültür Merkezi Nikáh Salonu’nu takibe aldı. Nikáhta imzaların atılmasının ardından evlerine gitmek üzere yola çıkan çiftin otomobilini durduran polis, damadı emniyete götürdü. B.Ü. ise emniyete giderek henüz bir saat önce evlendiği eşinin tam 128 karşılıksız çek suçundan arandığını öğrendi.

Eşinin kendisinden de yaklaşık 20 bin YTL aldığını anlatan B.Ü., dolandırıldığını düşünerek şikáyetçi olduğunu söyledi. B.Ü., emniyette polislere, "Teşekkür ediyorum. Beni uçurumun kenarından kurtardınız" dedi. Mustafa Kemal Ü., tutuklandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 10:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?