5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Polise etkili iletişim semineri

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından emniyet mensuplarına yönelik ” Etkili İletişim" konulu bir seminer düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın tarafından verilen seminere, emniyet mensuplarının ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 3 saat bir seminer veren Saygın, anlatımını zaman zaman uygulamalı örneklemeleri dahil ederek, programın renkli geçmesini sağladı.

İyi bir lider ve takım ruhunun oluşmasıyla başarının yakalanacağını belirten Saygın, "İyi bir dinleyici olmak için ilk olarak karşımızdakini dinlemek ve iyi konsantre olmak önemlidir. Karşımızdakinin konuşmasına iyi konsantre olmazsak, anlatılanlardan istenilen noktayı anlayamayabiliriz. Vatandaş tarafından yöneltilen sorulara polisler, dikkatli cevap vermelidir. Yanlış bir cevap vermeleri onları zor duruma düşürebilir. Yaşamları içerisinde bireyler insan olma özelliklerinin getirdiği veriler neticesinde mutlaka duygularını, yaşantılarını paylaşma isteği içerisindedirler. Bireyler sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için sağlıklı bir iletişim sürecini işletmeleri gerekir. İletişimi olumsuz etkileyen bazı etkenler de vardır. Bunlar genelleme yapmak, olumsuzluklara göre hareket etmek, olaylara empati kurularak yaklaşmama sayılabilir. İletişimin bir sanat olduğu unutulmamalı ve insanların bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak iletişim süreçleri devam ettirilmelidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?