1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Polonyalı öğretmenlerden belediyeye ziyaret

Kayseri'nin Hisarcık Kasabasında bulunan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesinin eğitim alt yapısına dayanan Avrupa Birliği Uyum Projeleri Kapsamında yürüttüğü proje ortağının ziyareti gerçekleştirildi.


Commenius projesi ortağı Polonya ekibi, Hisarcıklıoğlu Fen Lisesine bulundukları ziyarette, çeşitli görüş alışverişlerinde bulundu. Daha sonra Polonya ekibi, Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral'ı makamında ziyaret etti.

Projenin Türkiye ayağını yöneten ve yaptığı çevirilerle diyaloğu sağlayan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi Müdürü Mehmet Coşar, yaptığı konuşmasında, "Bu tür ziyaretler ile, iki Ülke arasında ki kültür ve eğitim konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaktayız. Geçtiğimiz yıl okulumuz yetkilileri olarak, onları ülkelerinde ziyaret ettik. Bu yılda bizim eğitim sistemimiz, faaliyetlerimiz ve kültürümüz hakkında çeşitli bilgileri onlara sunduk. Bu tür yapılan çalışmalar Ülkemizde ki eğitim sistemlerinin gelişmesi açısından önem arz etmektedir. Biz ayrıca bulunduğumuz beldeyi de gezdirerek, Güzel Hisarcık'ımızı onlara anlattık. Belediye Başkanımız Ali Veral'ı da makamında ziyaret ettik. Gösterdiği ilgi için teşekkür ederiz" dedi.


Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral ise, yaptığı açıklamada "Hisarcıklıoğlu Fen Lisesini uyguladıkları başarılı projelerinden dolayı kutluyorum. Belediyemizin de şu anda uygulanmakta olan Avrupa Birliği Projesi Başarılı bir şekilde devam etmektedir. Böyle başarılı proje uygulamaları ile Avrupa Birliği ile yaşam standartlarımız zamanla eşitlenecektir. Polonyalı ziyaretçilerimizle yapılan görüşmelerde gördük ki yapılan çalışmaları ve beldemizi çok sevdiler. Bu da göstermektedir ki doğru adımlarla ilerlemekteyiz" diye belirtti.


Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral'da Polonya heyetine el dokuması kilim hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 17:12:01
Güncelleme :22 Haziran 2007 Cuma 17:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?