5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Projelerini slayt gösterisiyle tanıttı

Kayseri'nin Talas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Rifat Yıldırım, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerini, meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adaylarını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

Tarihi Okutan Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptıkları icraatları sinevizyon eşliğinde gösteren Başkan Yıldırım, daha sonra 22 projesini de slayt eşliğinde açıkladı.

Başkan Yıldırım, “Bizler 5 yıldır hizmet eden belediye olarak projeleri kağıt üzerinde gören, yapılan çalışmaları yok sayan değil öncelikle yapılan, markalaşan hizmetlerin yerine devamlı gelişen hizmetler ekleyen olduk. Önümüzdeki dönem için bizler asla koltuk hırsı olmayan belediye görevlililerini halka hizmet için kullananlar olarak bizi yeni aday gösteren teşkilatımıza ve halkımıza buradan yeniden teşekkürlerimizi iletiyorum. Biz Talas'ı, çevresini değiştirmekle kalmadık, kültür ve şehircilik anlamında da çok büyük yollar kat ettik. Bu anlayışlara baktığımızda bizim temel amacımız halkın yaşamını kolaylaştırmak olarak ortaya çıkmakta. Belediye halkın yaşamını kolaylaştıracaksa yürüdüğü yoldan, kaldırımından, parkından ve mezarlık dahil olmak üzere insana yakışır bir şehir yapmak sorumluluğudur. Bizim bu noktada yapmış olduğumuz çalışmaların bir kısmı Talas'ı sosyal belediyeciliğe bir kısmı ise kurumsal belediyeciliğe taşıdı. Belediye sahip olduğu bütün değerleri bulup gün yüzüne çıkarmalıdır. Bütün hizmetlerimizde ve bütün çalışmalarımızda biz Talas'ın bütün değerlerini bulup kamuoyuna ve ülkemize tanıtmaya çalıştık. En son tamamladığımız Okutan Konağı bunlardan bir örnektir.

5 yıl önce yine meclis üyesi adaylarımızı ve projelerimizi Talas'ta anlatmak istediğimizde bir tane toplantı salonu bulamamıştık. Bugün itibariyle Okutan Konağı olmak üzere birçok toplantı ve sosyal mekanlarımız bulunmaktadır.Bizim çalışlarımızda özet olarak belediyeciliğin artık yol, asfalt, kaldırım ve park yapmak değil, artık bunların belediyecilikle bir bütün olarak gördük. Talas'ın sanayi ve tarımının olmadığına göre sahip olduğu yeraltı ve yerüstü tabiat ve kültür varlıklarındaki zenginliğini de görüyoruz. Talas'ın yol haritasını göstermemizde, bizim için Talas'ın tabelası turizm ve kültür şehri diye okunur. Bizler ilk olarak hizmete geldiğimizde, ulaşımdaki sıkıntımız vardı. Onu geride bıraktıktan sonra bugün itibariyle inşallah önümüzdeki dönemde Talas'ımız raylı sisteme kavuşacak. Yasa gereği birçok hizmeti büyük şehirle paylaşıyoruz ve çok iyi bir uyum içerisindeyiz.

Bunun en iyi örneği doğalgazdır. Yollar noktasında artık Talas'ta mahalle yollarını konuşmuyoruz. Öncelikle Talas'ın büyük ihtiyacı olan Maraş yolunu konuşuyoruz, bununla ilgili zemin, saha ve araştırma çalışmaları başladı. Tarihi Gölbaşı Meydanı'nda çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Ali Saip Paşa Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin 1. etabını tamamladık. Yeni dönemde 900 metrelik projesi tamamlanan sokağı turizm sokağı haline getireceğiz. Burada butik oteller, yerel mutfak ve hizmet sektörleri yer alacak. 5 yıl önce hazırladığımız ve üzerinde çalıştığımız bu projeyle tipik bir Osmanlı Sokağı oluşturmaktayız. Kazım Paşa Sokak Sağlılaştırma Projemiz ve Karabey Sokak Sağlıklaştırma Projemiz Kiçiköy'ün bir devamı olarak turizme hizmet edecek. Projeleri ve kaynakları hazır. Yeni dönemde inşallah Talas'ın eski dokusunun hayat bulduğunu daha iyi görmüş olacağız. Talas'ı, çeşitli kaynaklarda Kapadokya'nın başşehri olarak okuduğumuzda, Ürgüp'te neyi görüyorsak Talas'ta da aynısı var.

Bunların en basit örneği yakın zamanda açacağımız yeraltı şehridir. Sosyal alanda parklara, mesire alanlarına bakınca Ali Dağı'nda çok önemli bir mesire alanımız var. Diğer bir mesire alanını ise Halef Hoca Mezarlığı üzerindeki tepede gerçekleştireceğiz. Bir başka çalışmamız Deli Çay Islah Projemiz. O bölgedeki kömürcülerimizi kaldırarak başka bir yere ikametlerini sağlamak üzereyiz. Sosyal alandaki çalışmalarımız bayanlara has olan çalışmalarımız ilçemizde ilktir. Bayan Kültür Merkezini mahallelere yaygınlaştıracağız. İlçemizde çok önemli bir eğitim tesisi kazanacağız. Eğitim Merkezi Projesi, Gençlik Merkezi Projesi, Fevzioğlu Konağı Projesi, Jandarma Konağı Projesi, Kürtüncü Konağı Projesi, Selçuklu Evi Projesi, Müze ve Görsel Sanatlar Merkezi Projesi, Hobi Bahçesi Projesi sosyal alandaki çalışmalarımızın devamını teşkil edecek.

Yine Deliçay bölgesinde bir hastane projesi bulunmakta. Spor tesislerinde şu anda Yenidoğan Mahallemizde yapımına başlanan ve içerisinde buz paten pistine kadar bulunan bir merkez olacak. Aynı tesis Anayurt bölgesinde ve Çamlıbel bölgesinde de hizmete girecek. Anayurt tarafında bir iş merkezinin hizmete girmesini sağlayacağız. Ali Dağı'na baktığımızda yamaç paraşütü ve diğer sporların güzide mekanı haline gelecek ve teleferikle ulaşım sağlanacak. Projelerimizden de anlaşıldığı gibi ben şu 3 mesajı vurgulamak istiyorum. Birincisi Talas'ı taşıdığımız noktadaki modern şehir ve imajı, ikincisi sosyal alanlarla ilgili Talas'ın cazibesi ve yaşanılabilirliği, üçüncüsü tarihi dokusu ile kalkınması.

Talas'ın zaman zaman hizmet noktasında geri kaldığını söyleyen arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum. Bundan 5 yıl önce bugün belediye binamızın önünde hayvan pazarı bulunmaktaydı. Ama bugün belediye binasının kendisine ve çevresine bakınca modern belediyeciliğe yakışır bir bina ve çevreye sahip. Bizler 25 meclis üyesini tamamlayamayan ekiplerin Talas'a bir şey veremeyeceğini belirtmek isteriz” dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, daha sonra belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerini tanıttı. Başkan Yıldırım, genci, bayanı ve birikimlisi ile çok güçlü bir ekiple yeni döneme hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 12:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?