3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Ramazan Geceleri' 2 Eylül'de başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Ramazan Geceleri'nin bu yıl gezici olarak 25 ayrı bölgede yapılacağı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl 'Ramazan Geceleri'ne renk katan 'Ramazan TIR'ının, bu yıl 2 Eylül Salı günü yola çıkacağı belirtildi. Açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayının ruhuna uygun bir program hazırladıklarını söyledi.

Özhaseki, "Bu yıl beşincisini gerçekleştireceğimiz Ramazan Geceleri, geçtiğimiz yıl gördüğü büyük ilgi nedeniyle yine gezici şekilde yapılacak. Şehrin her köşesindeki insana ulaşmak için özel olarak hazırlanmış bir TIR ile gerek şehir merkezinde gerekse de kenar semtlerde Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler gerçekleştireceğiz.

2 Eylül 2008 Salı günü saat 21.00'de Belsin'de başlayacak Ramazan Geceleri'nde, tasavvuf musikisi, sema gösterileri, konserler, şiir dinletileri, Aşık ile Maşuk, Hacivat-Karagöz gösterileri, meddah-orta oyunu gibi etkinlikler yer alacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda da Ramazan ayının ruhuna uygun söyleşiler, konferanslar ve konserler gerçekleştirilecek" dedi.

Başkan Özhaseki, Ramazan TIR'ının, Belsin, Erkilet, Yeşil Mahalle, Osman Kavuncu, Yenimahalle, Yenişehir, İncesu, Hürriyet Yeniköy, Hisarcık, Hacılar, Esenyurt, Eskişehir Bağları, Keykubat, Ziya Gökalp, Talas, Fevzi Çakmak, Fatih Mahallesi Bozantı, Argıncık, Yıldırım Beyazıt, Beyazşehir, TOKİ Bölgesi, Zümrüt Mahallesi, Yavuz Selim, İldem ve Mimarsinan'da gösteriler yapacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 10:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?