5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ramazan TIR'ının ilk durağı Belsin oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Geleneksel Ramazan Geceleri Belsin'de başladı. Yaklaşık bir ay sürecek olan etkinlik kapsamında, özel bir tasarımla sahneye dönüştürülen Ramazan TIR’ı semt semt gezerek Kayserililerle buluşacak.

Belsinli vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşen ilk programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, On bir ayın sultanı Ramazan'ın çok önemli bir ay olduğunu hatırlatarak, "Yaklaşık 6 yıldır Ramazan ayının Kayseri'de daha farklı ve renkli geçmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ramazan TIR'ının ilk durağı Belsin. Ramazan TIR ile 26 mahalleye giderek çeşitli etkinlikleri sizlerle buluşturacağız. Karagöz-Hacivat, orta oyunu-meddah, tahta bacak, tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterisiyle sizlere renkli bir Ramazan gecesi yaşatmaya çalışacağız" dedi.

Geleneksel Ramazan Geceleri ilk olarak Büyükşehir Belediyesi mehter takımının verdiği mini konserle başladı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Konservatuarı tiyatro bölümü tarafından Hacivat-Karagöz, orta oyunu, Deli Bekir ve Arap Bacı tiplemeleri ilgiyle izlendi. Muhteşem ilizyon gösterisi ile devam eden etkinlik son olarak Tasavvuf Müziği Konseri ve sema gösteri ile son buldu. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara gül suyu ikram edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 18:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?