5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ramazanda israf arttı

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Ramazanda çöpten toplanan gıda atıklarının yüzde 20 oranında artış gösterdiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir mekanlar sunmak için temizlik hizmetlerine özel bir önem verdiklerinin altını çizerek, “Temizlik hizmetinde aksamaya tahammülümüz yok. Mahalleleri günlük, kalabalık mekanları anlık temizliyoruz. Ev atıklarını vatandaşlarımıza duyurduğumuz zamanda aksatmadan topluyoruz. Ramazanda çöpte; ekmek, yemek, pasta, tatlı, meyve ve sebze gibi gıdaların normal zamandan yüzde 20 daha fazla bulunması dikkatimizi çekti. Bu çok önemli bir israf, çok büyük bir kayıptır” dedi.

İsrafın dinen haram ve ekonomik olarak da büyük bir kayıp olduğuna dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, “Hayatın devam etmesi için ihtiyaç duyduğumuz gıdaların israf edilerek çöpe atılmasını üzücü bir durum olarak değerlendiriyoruz. Ramazanda aldığımız 5 ekmekten birini çöpe atıyoruz. Belediye olarak temizlemek görevimiz, ama israfı bildirmek, uyarmak da 'İsrafsız Belediye' anlayışını rehber edinmişler için daha önemli görevdir. İhtiyacımız kadar alıp komşularımızla ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak israfı azaltabiliriz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?