4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Ramazanda kan bağışı azaldı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Kan Merkezi tarafından başlatılan kampanya kapsamında Ramazan ayında 450 ünite kan toplandı.

EÜ Kan Merkezi görevlileri, Ramazan ayı boyunca şehrin değişik noktalarında açtıkları stantlarda kan toplama çalışması yürüttü.

Ramazan nedeniyle kan bağışının azaldığı bu ayda çalışmalarını sürdüren EÜ Kan Merkezi, 450 ünite kan bağışı topladı.

Büyükşehir Belediyesi etkinlikleri başta olmak üzere, kurumları, öğrenci yurtlarını ve yeraltı çarşısını ziyaret ederek bilgilendirme çalışması yürüten EÜ Kan Merkezi görevlileri, daha sonra bağışta bulunmak isteyenlerden kan aldı.

Açıklamalarda bulunan EÜ Kan Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Bülent Eser, Ramazan ayı nedeniyle kan bağışında bulunanların sayısında düşüş olduğunu söyledi.

Vatandaşları kan bağışı konusunda bilgilendirdiklerini ve Hepatit B, C, Sfiliz (frengi) ve kan grubu sonuçlarını kişilerin cep telefonlarına mesaj yoluyla bildirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Bülent Eser, “Ramazan ayı boyunca yaptığımız çalışmalar sonucunda gönüllü kişilerden 450 ünite kan topladık. Halkımız yarın kendilerinin veya yakınlarının da kan ihtiyacı olabileceğini düşünerek bağışta bulunmalıdır. EÜ Kan Merkezi olarak bağışta bulunmak isteyenleri evlerinden alarak gerekli işlemlerinin ardından araçla tekrar evlerine bırakıyoruz. Gönüllü kan bağışı kampanyamıza katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 15:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?