30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Raylara ilk kaynak Başkan'dan

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden raylı sistem çalışmaları çerçevesinde döşenen raylar yapılan ilk kaynakla birleştirildi.

Yapı Merkezi'nin kurucusu ve CHP İstanbul Milletvekili Ersin Arıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aykar ve Proje Müdürü Mehmet Başer'in yanı sıra belediye ve müteahhit firma yetkililerinin katıldığı programda açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, uzun yıllardır konuşulan raylı sistemde artık sona yaklaşıldığını belirtti.
 
Özhaseki, "Yıllardır konuşulan, değişik belediye başkanlarının kafa yorduğu, üzerinde çalıştığı bir proje artık hayata geçmeye başladı. Uzun süren proje ve altyapı çalışmaları çerçevesinde bugün artık raylar döşenmeye başladı ve ilk kaynağı da hep beraber yapıyoruz.
Meydan'da devam eden düzenleme çalışmalarıyla beraber buradaki ray döşeme işleri de bitecek. Ardından Sivas Caddesi istikametine doğru olan bölümde raylar döşenmeye başlanacak. Bu bölümün 2007 Ocak ayına kadar bitirilmesi planlanıyor. Ardından raylı sistemin diğer güzergahlarında da raylar döşenmeye devam edecek. 2007 yılı Eylül ayında vagonların gelmesi ve 2008 yılı başında da deneme seferlerine başlanması hedefimizde. Başbakanımızın temel atma töreninde aldığı söz üzerine ilgili firma hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Rayları döşeyen firma da, vagonları yapan firma da konusunda uzman ve yetkili. Bu yüzden içimiz rahat. İnşallah Kayseri, 2008 yılı başlarında raylı sistemle tanışacak" dedi.
 
Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aykar ise, Kayseri'ye döşenen sistemin en teknik sistem olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Meydanı'ndan geçen raylı sistemin sarsıntısını ortadan kaldırmak ve tarihi eserlere zarar vermesini engellemek için bu bölümde özel bir malzeme kullanıyoruz. Bunun yanında 18 milimetrelik rayları birleştirirken çok özel bir karışım kullanılıyor ve bu da vagonların zıplamasını ve ses yapmasını engelliyor. Çok sessiz, hızlı ve konforlu bir sistem Kayseri'ye kazandırılacak" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından döşenen rayların iki ucu 1000 dereceye kadar ısıtıldı ve yine sıcaklığı 1000 dereceyi bulan özel bir karışımla birleştirildi. Sıvının erimesini sağlayacak olan potaya ilk kaynağı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yaptı.
 
Programda ayrıca Başkan Özhaseki'ye, döşenen raylardan alınan bir kesit de günün anısı olarak takdim edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 10:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?