5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Raylı sistem ağı genişliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen raylı sistem çalışması kapsamında test sürüşleri devam ediyor. 

Organize sanayi bölgesinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan raylı sistem test sürüşüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Alkışlar eşliğinde gerçekleştirilen test sürüşünde kullanılan raylı sistem aracının yolcu kapasitesi ise 275 kişi olduğu belirtildi. 32 metre uzunluğunda 2.65 metre genişliğinde ve 3.45 metre yüksekliğe sahip raylı sistem araçlarının saatteki hızı ise 75 kilometre olduğu kaydedildi. OSB'den Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan test sürüşünü meraklı bakışlar arasında izleyen vatandaşlar, aracın geçişinde ise alkış tuttular.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 15:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rafet paşa IP: 88.232.10.xxx Tarih : 25.01.2009 09:56:53

Kayserli zekidir, çalışkandır, ticarete kafası yatkındır...alayı yalan dolan kayseriden 3-5 tane zengin çıkmış voleyi vurmuş işsizlik almış başını yürümüş belediye Ankara b.şehir belediyesinin en iyi taklitçiliğini yapan belediye ama bazı farklar var ankaraya gelip metroyu görenler hayranlıkla bakıyorlar ankara dağ tepe olmasına rağmen yer altında çok güzel bir güzergahla metro çalışıyor. bizim uyanık kayseri belediyesi avrupa kentlerinin bundan 40-50 sene önce uyguladığı projeleri (ilanlarda gördüm şehir meydanında) sanki bugün bu projeleri yapıyorlarmış gibi halkı uyutarak tren seferlerini başlatıyormuş.kayserinin bir ucundan bir ucuna sağlı sollu geçişler mevcut bu tren şehri tam ortasından bir bıçak gibi ikiye bölmüş.akıllara ziyan eğer bu başkan ve bunu alkışlayanlar akıllıysa ben en geri zekalıyım.uygulama başladıktan sonra olacakları söyleyeyim. tam bir rezalet olacak bunu aşmak için birçok noktada alt ve üst geçitlerle oto trafiğinin akışını sağlamaya çalışacaklar al sana bi dünya israf daha..