5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Raylı sistemde performans gösterisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından raylı sistemin gelmiş olduğu son noktayı göstermek ve kamuoyunda sıkça konuşulan konulara açıklık getirmek amacıyla görsel brifing düzenlendi. Brifing kapsamında ayrıca raylı sistem depo sahası gezildi ve kontrol merkezi hakkında bilgiler verildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Arif Emecen'in bilgilendirme yaptığı toplantıya, Genel Sekreter yardımcıları Kemalettin Tekinsoy ile Hayri Naziksoy da katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndan basın mensuplarını alarak hareket eden raylı sistem aracı, Büyükşehir ve Fuzuli Alt geçitlerine giriş çıkış yaparak ve rampada durup tekrar kalkış yaparak bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ortaya koydu.

Ulaşım Daire Başkanı Arif Emecen, burada yaptığı açıklamada, gerek raylı sistem hattında gerekse de araçlarında herhangi bir teknik aksaklığın söz konusu olmadığına dikkat çekti. Emecen, "Raylı sistem hattında inşaat çalışmaları bitmiş durumda. Araçlarla ilgili test sürüşlerimiz ise sürüyor. Özellikle alt geçitlerde ve diğer rampalarda dur-kalk yaparak aracın duruş kalkış performansını ölçüyoruz. Gerek yüksüz gerekse yüklü olarak yaptığımız bu testlerde şimdiye kadar hiç bir sorun yaşanmadı. Bunun yanı sıra Belsin girişindeki rampada yaklaşık bir gün beklettiğimiz araçta milimetrik dahi olsa geriye kaçış söz konusu olmadı. Şu anda elimizde toplam 16 araç bulunuyor. 17. araç İstanbul'da gümrükte. Ağustos ayı başında resmen yolcu taşımaya başlanacak. Bu arada diğer 5 araç da Kayseri'ye gelmiş olacak. Peyderpey araç sayısını arttırarak raylı sistemi halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

“HERŞEY KONTROL ALTINDA”

Daha sonra raylı sistem aracıyla organize sanayi bölgesindeki depo sahasına gelindi. Burada da hem araç bakım üniteleri hem de kontrol merkezi hakkında Daire Başkanı Arif Emecen tarafından bilgiler verildi.

Kontrol merkezi ile raylı sistemle ilgili tüm işletmecilik faaliyetlerinin kontrolleri altında olduğuna vurgu yapan Ulaşım Daire Başkanı Emecen, "Depo sahamız yaklaşık 70 dönüm arazi üzerine kurulu. Toplam 5 bin 600 metrekare kapalı alana sahip. Depo sahasındaki ray uzunluğu da 3 bin 200 metre. Burada kapalı alanda 11 araç, depo sahasında da toplam 36 araç geceleme yapabiliyor. Depo sahasında bulunan idare binasının en önemli noktasını ise kontrol merkezi oluşturuyor. Burada tüm araçların hareketlerini, sefer sayılarını, makas değiştirmeleri, enerji ve sinyalizasyon hatlarını görebiliyoruz. Ayrıca acil müdahale söz konusu olduğunda gerek araç sürücüsüne gerekse yolculara buradan anons yoluyla bilgi aktarımı yapılabiliyor. Raylı sistemle ilgili neredeyse tüm çalışmalar bitmiş durumda. Ağustos başından itibaren Kayseri halkı raylı sisteme binecek" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 18:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?