3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Raylı Sistem'de sona doğru

Raylı Sistem'de adım adım mutlu sona yaklaşılıyor.

Kayseri tarihinin en önemli projelerinden birisi olan Raylı Sistem'de her geçen gün sona biraz daha yaklaşılıyor. Ray döşeme ve elektrifikasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelinirken İtalya'da yapımı tamamlanan ilk raylı sistem aracı da Kayseri'ye getirilerek teslim alındı.

OSB'deki raylı sistem idare binası ve depolama alanında gerçekleşen teslim programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, baharda tohum atıp yıl sonunda mahsül alan çiftçi gibi olduklarını belirterek, "Bugün yine Kayseri için özel ve tarihi bir gün. 3 yıldır emek verdiğimiz raylı sistem çalışmalarında ilk araçların teslimini yapıyoruz. İtalya'da üretilen ve bizim de geçtiğimiz günlerde gidip test sürüşünü yaptığımız raylı sistem aracını Kayseri'ye getirdik. Orada, bantta gördüğümüz 7-8 aracın yapımı da tüm hızıyla sürüyor. Bundan sonra her ay 2-3 araç daha gelecek ve yılbaşına kadar 15 civarında raylı sistem aracı Kayseri'de olacak. Toplamda da 52 araca kadar çıkılacak. Bu gelen araç bir ilk ve bundan sonra Kayseri'de toplu taşımada dönüm noktası olacaktır. Dünyanın toplu taşımada geldiği ileri noktaya Kayseri'nin de geldiğinin göstergesidir" dedi.

Başkan Özhaseki, bir aydan deneme seferlerine başlanılacağını ve 5-6 ay sonra da raylı sistemin şehir içinde yolcu taşıyacağını sözlerine ekledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 10:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mirasyedi IP: 85.100.108.xxx Tarih : 6.10.2008 13:08:36

yaw başkanım, bu sona yaklaşıyoruz yaklaşıyoruz ama bir türlü ulaşamıyoruz, ne olacak bu durum? şehir sanki yağmalanmış gibi bir halde. 2008 ocakta raylı sistemle yolculuk yapacaktık, bu durumu gösteren afişler asmıştınız, afişlerde pırıl pırıl bir kayseri ve raylı sistem vardı. raylı yapalım derken raysız ulaşımı da aksattınız. lütfen artık kayseride rahat rahat araba kullanabilmek istiyoruz eskisi gibi. sizin gibi çalışkan ve üretken bir başkana yakışmadı bu işin bu kadar uzaması...