4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Rekorunu Türkiye'ye hediye edecek

Guinness Rekorlar Kitabı'na iki kez adını yazdıran ve çeşitli sebeplerden dolayı ülkesinden kaçarak Türkiye'ye sığınan İranlı Ekber İbrahimzade, pateniyle 7 bin kilometrelik dünya rekorunu kırarak Türkiye'ye armağan etmek istediğini söyledi.

Pateni ile 2 bin 750 ve 4 bin kilometreden oluşan 2 Guinness rekoru kıran 23 yaşındaki Ekber İbrahimzade, Avrupa ülkelerine kaçmak isterken Edirne'de yakalandı.

10 ay Edirne'deki Tunca Barınma Evi'nde tutulan ve şu an Kayseri'de kalan İranlı 'Paten Adam' İbrahimzade, Türk vatandaşı olmak ve paten yarışmalarında Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi. 4 yıldır profesyonel anlamda paten sporu yaptığını kaydeden İbrahimzade, Türkiye'de 28 ili kapsayan ve tahminen 120 gün sürecek olan bir rekor denemesi yapmak istediğini ifade etti.

İbrahimzade, "Türkiye'de yaklaşık 1 yıldır kalıyorum. Geçen yıl İran'da başladığım üçüncü paten yolculuğu için ülkenin kuzeyinden 14 eyalet ve 300 kentten geçerek Tahran'da rekorumu kıracaktım. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım. Daha sonra Edirne'de yakalandım. Edirne'de 10 ay kaldıktan sonra Kayseri'ye geldim. Şu an bir hedefim var. O da Türkiye'de yeni bir dünya rekoru kırmak" dedi.

"REKORUMU TÜRKİYE'YE ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUM"

Azeri Türkü olan ve iyi seviyede Türkçe bilen İbrahimzade, Türkiye'yi çok sevdiğini ve Türk vatandaşı olmak istediğini dile getirdi. Türkiye'de çok güzel muamele gördüğünü belirten İbrahimzade, gerekli izinlerin alınması durumunda Türkiye'de paten sporunun gelişmesine katkıda bulunmak istediğini belirtti.

İbrahimzade, "Paten sporunu çok seviyorum. Türkiye'ye de aşık oldum. Türkiye çok modern ve laik bir ülke. Bu ülke insanı çok iyi. Bu ülkede 7 bin kilometrelik bir rekor kırarak Türkiye'nin turizm alanında tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlıyorum. Bunu yapmak için sporseverlerden destek bekliyorum. Bu sayede Türkiye'ye faydalı olmayı amaçlıyorum. Paten sporunu tanıtmak için yollara düşmek istiyorum" diye konuştu.
Asıl mesleğinin oyunculuk olduğunu ifade eden İbrahimzade, ülkesinde birçok filmde rol aldığını ancak artık sadece patenle ilgilendiğini söyledi.

Türk vatandaşı olmak için gerekli başvuruları yaptığını söyleyen İbrahimzade, kendisine destek olan Türk polisine de teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 12:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?