4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Rektör Keleştemur basınla tanıştı

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yatırımların ekonomik krizle sekteye uğramamasını temenni etti.

Göreve geçtiğimiz aylarda başlayan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlediği yemekli toplantı da basın mensuplarıyla tanıştı.

Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin katıldığı yemekte bir konuşma yapan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, basının doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Açık bir yönetim olduklarını ve yapacakları faaliyetleri basınla paylaşacaklarını ifade eden Keleştemur, 10 gün öncede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettiğini ve Kayseri'ye davet ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün 17 Aralık'ta Kayseri'ye geleceğini ve hayırseverlerle buluşacağını söyledi.

Hayırseverler tarafından yapılacak yatırımların ekonomik krizle sekteye uğramaması temennisinde bulunan Keleştemur, "Üniversite olarak her alanda bir standart yakalamak istiyoruz. Bölge, ülke ve yakın doğunun ihtiyaçlarını göz önüne alacağız. İnsana yatırım yapmaya çalışacağız. Yeni alacağımız genç bilim adamlarını dışarıya göndereceğiz. Bir yandan laboratuar kuracağız, bir yandan da eleman yetiştireceğiz. Uluslar arası tecrübesi olmayanlarla çalışmayacağız" dedi.

Türkiye'nin sanayi devrimini kaçırdığını ve nüfusun hızla arttığını da sözlerine ekleyen Keleştemur, "Dünyada bilgi üretiminde de geri kaldık. Orijinal bilgi üretmemiz gerekir. Bu konu da çalışacağız. Erciyes Üniversitesi potansiyeli olan bir üniversite" şeklinde konuştu.

Üniversitesi sayısının artırılması gerektiğini de ifade eden Keleştemur, yeni üniversitelere de ihtiyaç olduğunu kaydetti. Keleştemur, yeni üniversiteler açılırken de kalitenin bozulmaması gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 14:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?