5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Rektörden dayalı döşeli ev sözü!

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ÖSS'de başarılı olan üniversite adaylarını Kayseri'ye çekebilmek için yaklaşık 3 bin 600 öğrenciye mektup gönderdiklerini belirterek, "Üniversite olarak başarılı öğrencilere dayalı döşeli ev vereceğiz" dedi.

Açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ÖSS'de başarılı olan 3 bin 600 öğrenciye, üniversitenin avantajlarını anlatan bir davet mektubu gönderdiklerini kaydetti.

Rektör Prof. Keleştemur, davet mektubunda öğrencilere neden Erciyes Üniversitesi'ni tercih etmeleri gerektiği konusunda bilgi verip kaliteli bir eğitimin ancak kaliteli bir eğitim kurumundan alınabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Keleştemur, "Fiziki alt yapısını tamamlamış, güçlü akademik kadroları ile Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Erciyes Üniversitesi, eğitim kalitesinin yanında, öğrenci kalitesini de artırmak çabasındadır. Bu amaçla, ÖSS'de dereceye giren ve ilk sıralarda yer alan öğrencilerimizi bünyemizde toplayarak çok daha güçlü bir konuma gelmek istiyoruz. Bu sene, ÖSS'de başarılı olan çok sayıda öğrencinin tercihini Erciyes Üniversitesi'nden yana kullanmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Rektör Keleştemur, Erciyes Üniversitesi, Türkiye genelinde ÖSS dil puan türünde ilk 100, ÖSS sözel-2 puan türünde ilk 500, ÖSS eşit ağırlık-2 puan türünde ilk bin ve ÖSS sayısal-2 puan türünde ise ilk 2 bine giren ve tercihlerini Erciyes Üniversitesi'nden yana kullanarak herhangi bir fakülteye kesin kayıt yaptıran öğrencilere, Demir Karamancı Bilim Sitesi'nde ücretsiz konaklama imkanı vereceklerini de kaydetti.

Öğrencilerin eğitimlerini dayalı döşeli süit dairelerde konaklayarak sürdürebileceğini ve daha sonraki yıllarda başarılarını devam ettiren öğrencilerin bu imkandan eğitimleri boyunca yararlanabileceğini ifade eden Keleştemur, davet mektubu yanında başarılı öğrenciler ve ailelerine bizzat ulaşmaya da çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Keleştemur, "Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, üniversite hakkında bilgi edinmek isteyen veli ve öğrencilere kitap ve broşürler gönderiliyor. Geçtiğimiz yıl, ÖSS'de ilk bine giren 5'i tıp, 27'si eğitim fakültesi olmak üzere 32 öğrenci Erciyes Üniversitesi'ne kayıt yaptırmıştı" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 14:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?