4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Renkli mantıya tam not

Kayseri Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden Ayşegül Altınışık ve Yasin Büyükkurt'un hazırladığı ''Gökkuşağı'' isimli mantı Kayseri geneli yapılan mesleki lise ve teknik eğitim kurumları arasında yapılan proje yarışmasında birinci oldu.

Kayseri mantısının yeni hali görücüye çıktı ve tam not aldı. İl çapında düzenlenen mesleki lise ve teknik eğitim kurumları arasında yapılan proje yarışmasının Turizm hizmetleri kategorisinde birinciliği 'Gökkuşağı' isimli mantı aldı. Öğrenciler ve proje sorumluları Tarım ve İl Müdürlüğü tarafından da onaylattıkları mantılarının besin değeri açısından son derece olumlu not aldıklarını belirtti.

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 11-F bölümü öğrencilerinden Ayşegül ve Yasin isimli öğrenciler, Gökkuşağı mantısı ile çocukların mantıya dikkatlerini ve mantı alışkanlıklarını geliştirmek için başlattıkları bu projede, mantılara verilen renklerin tamamının sebze sularından alınarak yapıldığını ve hiçbir kimyasal madde kullanmadıklarını ve aynı zamanda Tarım İl Müdürlüğü'ne onaylatarak şoklayıp dondurduklarını ifade etti.

Projede birinci gelen mantı için Kayseri Vali Yardımcısı Ali Mantı ve Melikgazi Kaymakamı Nurset Dirim tarafından tam not verildi. Gökkuşağı mantısı 17 Nisan'da Ankara'da yapılacak olan bölge projeleri yarışması Turizm Hizmetleri kategorisinde Kayseri'yi temsil edecek.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 16:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kh IP: 78.186.69.xxx Tarih : 9.04.2008 14:51:40

"çocukların mantıya dikkatlerini ve mantı alışkanlıklarını geliştirmek" ne demek tüm dünya öbezle savaşıyor bizde mantı yiyip mantı gibi oluyoruz. hamurun besin değerini de anlamış değilim.