3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Resimlerle Erciyes Şiirleri' sergisi

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanlığı tarafından açılan 'Resimlerle Erciyes Şiirleri' sergisi, Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nden sonra Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi giriş holünde açılacağı bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Hüseyin Kemal Türkmen, sergiye ilginin fazla olması sebebiyle Kayseri Park AVM'den sonra, üniversite öğrencilerinin de yakından görebilmeleri için Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde bir hafta boyunca devam edeceğini söyledi.

Hüseyin Kemal Türkmen, Kayseri Park AVM yetkililerine, serginin gerçekleşmesi aşamasında gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Sergi fikrinin 3 yıl önce doğduğunu ve bu sürede 4. kez sergi düzenlediklerini kaydeden Türkmen, “Şairlerimiz ve aşıklarımız tarafından 3 yıldır Kayserimizin zenginliğinden biri olan Erciyes'in önemini ortaya koyan, yüzlerce şiir yazılmış. Biz de bu şiirlerden bir seçki oluşturduk ve 40 şairimizin, 40 ayrı zamanda, 40 farklı mekandaki Erciyes'in tablo halindeki görüntülerinin üzerine şiirlerini yazarak bu sergiyi hazırladık. Kayserinin kültürüne bir zenginlik katacağına inanıyoruz. Bu sergi 3 yıl içerisinde gerçekleştirilen 4. sergimiz. Ramazan ayı boyunca Kocasinan Belediyesi'nin organizasyonu ile Kocasinan Parkı içerisinde Ramazan çadırı kurmuştuk. 5 binin üzerinde insan sergimizi ziyaret etti. Orada birliğimizin kültür hizmeti olarak, 5 binden fazla kitap hediye ettik. Geçtiğimiz hafta boyunca Kayseri Park AVM'de sergimizi açtık. Kayseri Park AVM bildiğiniz gibi Kayserimizin imaj mekanlarından biri.

Kayseri Park AVM'den sonra sergimizi bir haftalığına Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi giriş holü içerisindeki sergi alanına taşıyacağız. Kafileler halinde gençlerimiz geliyor, öğrencilerimiz geliyor şiirleri okuyor. Serginin yanı sıra Kayserili ve Kayseri'de yaşayan yazarlarımızın kitaplarını burada satıyoruz. Yabancı hiçbir kitap yok, sadece Kayseri kültürünü, birikimini ortaya koyan kitaplar bulunuyor. Romanlar, hikayeler, şiir denemeleri ağırlıkta. Kayseri fıkralarını ortaya koyan Recep Çalkaner'in 'Aslan Gayserilim' CD'si var. 100'ün üzerinde basılı eserin satışını yapıyoruz. Memnunuz, Kayseri kültürüne hizmet ettiğimize inanıyor, bunun onurunu ve huzurunu yaşıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 10:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?