4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Saf vatandaşa büyük tuzak

Kayseri'de bir kişi, kimlik bilgilerinin art niyetli kişilerin eline geçmesi sonucu milyonlarca liralık borç batağı içinde olduğunu söyledi.

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Samağır köyünde; kışın hayvancılık, yaz aylarında da inşaatlarda çalışarak ailesini geçindiren Sezai Arslaner (36), 3 yıl önce çalışmak amacıyla Türkmenistan'a gitmek istedi ve gerekli işlemler için kimlik fotokopisini verdi.

2 sene önce hayatında çek kullanmamasına rağmen karşılıksız çek suçundan mahkemelik olduğunu öğrenen Arslaner, "Kimlik bilgilerimi alarak değişik bankalardan çek koçanları alınmış ve değişik illerde piyasaya dağıtmışlar. Karşılıksız çek suçundan açılan 49 dava nedeni ile aranıyorum. Benim 2 yıl öncesine kadar 8 tane büyükbaş hayvanım vardı. Bu dava nedeniyle hepsini satmak zorunda kaldım. Elimde bir tek eşeğim kaldı. Gerekirse bunu da vereceğim. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu yüzden devletten yardım istiyorum" dedi.

"TUTUKLANMA KORKUSUYLA EVİME GİDEMİYORUM"
Davalar nedeniyle jandarma tarafından arandığını ifade eden Arslaner, "Ailem huzursuz oluyor. Geçtiğimiz yıl suçsuz yere 8 gün hapis yattım. Olay başımıza geldiği zaman avukata başvurduk. Elimde avucumda ne varsa verdim. 49 davadan 8 tanesini kazandım. Cezadan kurtuldum. Fakat şimdi de avukata 3 bin lira borcum var. Şu anda 1 lira verecek gücüm yok. Avukatımın yanına gidemiyorum. Bu işleri çok bilen biri değilim. Bir daha ceza gelirse ne yapacağımı bilmiyorum. Tutuklanma korkusuyla evime dahi gidemiyorum. Şu an görseler jandarma beni tutuklar. Çünkü adıma kesilmiş cezalar var" diye sitemde bulundu.

Elindeki mahkeme tutanaklarını gösteren Sezai Arslaner, "Hayatımda görmediğim tutarlar yazılmış çeklere. 10 bin liradan 880 bin liraya kadar. Benim böyle bir meblağı ödemem söz konusu bile olamaz. 4 çocuğum var. Bunlardan 3 tanesi öğrenci, biri daha küçük. Bu dava yüzünden çalışamıyorum. Her işi bıraktım, bu işin peşine düştüm" şeklinde konuştu.

Arslaner'in anne ve babası da evlerinde huzurlarının kaçtığını belirterek devletten yardım beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 20:50:58
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 20:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?