1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Saffet Arslan 'yılın ahisi'

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu tarafından 2007 yılı Yılın Ahisi seçilen İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, düzenlenen törenle ahilik kaftanını giydi.

Hilton Oteli’nde yapılan törene, AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Melikgazi Kaymakamı Mesut Demirkol, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Bağ-Kur İl Müdürü Atilla Güler, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Kayseri Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, KOSGEB İdaresi Merkez Müdürü Erdal Çınar, Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkarlar Oda ve Kooperatif Başkanları, İpek Grup Yönetim Kurulu Üyeleri ve yaklaşık 500 davetli katıldı.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Alan, esnaf ve sanatkarların ülkenin çimentosu ve demiri olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkarların bayrağına, ezanına, Kuran’ına ve devletine sıkı sıkıya bağlı bir toplum özelliğinin Ahi Evran’dan günümüze kadar sürdüğünü belirten Alan, Ahi Evran’ın eline beline diline sahip ol öğütlerinin Ahiliğin en önemli unsurları olduğunun altını çizdi.

Ahiliğin günümüzdeki temsilciliğini, esnaf ve sanatkarların yerine getirdiğini kaydeden Alan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu yıl sekizincisini seçtikleri yılın ahisine İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan’ı layık gördüklerini sözlerine ekledi. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim'de KESOB olarak 2007 yılı Yılın Ahisi töreninde terörü lanetleyerek yılın ahisi seçilen Saffet Arslan'ı tebrik etti. AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya konuşmasında terörü lanetlediklerini ve hükümet olarak teröre karşı ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyerek AK Parti iktidarı olarak 150 bin esnaf ve sanatkara sağladıkları kredi imkanları ve diğer destekleri hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenlerinin temsili Şed Kuşatma töreni icra edildi.

Tören sonrası Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Alan, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'a Ahilik kaftanını birlikte giydirdi.
İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Ahilik kaftanını giydikten sonra teşekkür konuşması yaptı. Arslan, çok özel duygular yaşadığı bu gecede Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince kendisine layık gördüğü Ahilik kaftanını bundan sonraki yaşantısında aynı sorumlulukla taşıyacağını söyledi.

Gecede Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Polat, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan’a günün anısına plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 18:24:30
Güncelleme :27 Ekim 2007 Cumartesi 18:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?