30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Sağlık Haftası hazırlıkları

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, 4-10 Eylül 2006 tarihleri arasında kutlanacak olan 'Sağlık Haftası'nın ana konusunun 'Hareketli Yaşam ve Sağlık' olarak belirlendiğini kaydetti. 

Dr. Kadir Çetinkara yaptığı yazılı açıklamada, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak yaşam süresini ve kalitesini olumsuz etkileyen şişmanlığın (obezite), vücutta olması gerekenden fazla yağ birikmesi hali olduğunu belirtti. Şişmanlığın en önemli sebebini fiziksel aktivitenin yetersiz olması olarak gösteren Dr. Çetinkara, şunları kaydetti:
"Fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenmeye zemin hazırlanması yanında tütün, alkol ve uyuşturucu madde kullanımını ya da, şiddetini azaltmaktadır. Düzenli yapılan fiziksel aktivitenin, insan sağlığına olumlu katkısı yanında, maliyeti gittikçe artarak sağlık harcamalarını azaltması nedeniyle ülke ekonomisine de katkısı vardır. Vücudunuzun mükemmel bir şekilde çalışması için fiziksel olarak aktif olun, formda kalın ve besinlerden en iyi şekilde yararlanın."
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 12:06:27
Güncelleme :4 Eylül 2006 Pazartesi 12:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?