5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sağlık için yürüyorlar

3916 metre zirve yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek 5. dağı olma özelliğine sahip Erciyes Dağı, toz karının ünlü olmasının dışında treaking gibi dağ sporlarına tanıdığı doğal yürüyüş imkanları ayrı bir önem taşıyor.

Doğa yürüyüşlerine her geçen gün artan ilginin en büyük sebebinin şehir gürültüsünden ve stresinden uzaklaşarak tertemiz bir havada sağlıklı bir spor yapma fikrinden doğduğunu ifade eden Erciyes Kardelen Ekibi yürüyüş lideri Salih Köylü, Kayseri gibi Büyükşehirlerde yaşayan insanların birkaç saatliğine de olsa tertemiz bir havada spor yapmasının bir haftalık stresten uzaklaşmasına neden olacağını söyledi.

DÜZENLİ YAPILAN SPOR, BAŞARIYI GETİRİR

Erciyes Dağı’nın tertemiz havasında 2-3 saat yapılan yürüyüş sonrasında insan vücudunun büyük bir zindelik kazandığını belirten Köylü, 7 den 70 e herkesin en az haftada bir kez tertemiz havada birkaç saat yürümesini tavsiye etti. Erciyes Kardelen Ekibi üyeleri ile birlikte 1995 yılından beri her hafta sonu düzenli yürüyüş yaptıklarına değinen Köylü, ekibindeki bütün arkadaşlarının işlerinde başarılı birer insan olduklarını ve bu başarıda ise düzenli yapılan sporun çok önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi.
 

M.Fatih Kaymaz Kayseri/Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 13:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?