1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Sağlık konferansları devam ediyor

Talas Belediyesi Bayan Meclisi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin işbirliğiyle organize edilen sağlık konferanslarının bu haftaki konuğu Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Utaş, deri hastalıkları konusunda bayanlara bilgiler verdi. 

Talas Belediyesi'nin 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Bayan Meclisi'nin hazırladığı sağlık konferansları aralıksız sürüyor. Her hafta bir konuk ağırlanarak, başta sağlık konuları olmak üzere çeşitli eğitim programları, Bayan Kültür Merkezi'nde ilgiyle takip ediliyor. 

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Utaş, bu hafta bayanlara deri hastalıklarının nasıl meydana geldiği ve tedavi şekilleri hakkında önemli bilgiler verdi. Prof. Dr. Utaş, "Vücudumuzun herhangi bir yerinde iyileşmeyen yaralar ağrılı kızarık şişlikler ve damarlarda filemid oluşmuşsa bunlar 'behçet' hastalığının belirtileri olabilir. Bu yüzden vücudumuzda çıkan yaraları basit bir aft olarak görememeli ve tedavi yöntemlerini tercih etmeliyiz. Alerjik egzamalarda ise ikinci ayda bebeklerde sıkça görülen atomik egzama hastalığının en önemli belirtileri yanakların dış kısmında kızarıklık, kepeklenme ve küçük su kabarcıkları meydana geliyor. Çocuk, uykusunda bile yüzünü kaşıyarak huzursuz olur.

 Bu hastalıkta çocuklara inek sütü, balık, fındık, soya gibi yiyecekler verilmesi halinde hastalık tüm vücuda yayılarak şiddetli bir dermatit geçirmesine neden olabilir. Alerjik egzama sadece çocuklarda değil tüm yetişkinlerde de görülebilen bir hastalıktır. Bu yüzden cildimizde oluşan rahatsızlıkları basite almayarak doktorumuza muayene olmalıyız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 19:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?