3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Sağlık personeline yangın eğitimi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Eğitimi Sorumlu Birim Müdürü Şükrü Erol, yangında ilk üç dakikanın çok önemli olduğunu söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, Kayseri Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi personeline yönelik ‘Yangın Güvenlik Semineri’ verildi. Seminerde konuşan Şükrü Erol, yangın esnasında yapılması gerekenler ve alınacak önlemler hakkında sağlık çalışanlarına bilgiler verdi.

Slayt gösterisi eşliğinde sunumunu yapan Şükrü Erol, daha önceden yaşanan yangınlardaki hataları, portatif yangın söndürücülerin nasıl kullanılması gerektiğini ve yangın söndürücü tüp alınırken dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. Erol, Kayseri'de kış aylarında 3-5, yaz aylarında ise günlük 20-30 yangına müdahale ettiklerini ve her geçen gün yangın sayısının arttığını vurguladı. Kayseri'de 2003’te 764, 2004’te 978, 2005’te 864, 2006’da bin 134, 2007 yılının 9 aylık süresinde ise bin 466 yangının çıktığını ve bu yangınların bizzat itfaiye tarafından müdahale edildiğini ifade eden Erol, 2008 yılı içinde bu sayıların üzerinde bir ortalama beklediklerini söyledi. Yangına müdahale etmede ilk üç dakikanın önemli olduğunu vurgulayan Erol, “Bu amaçla, kamu kurum ve kuruluşları personeline yönelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından seminerler veriliyor. Bu seminerlerle olası bir yangın, personel tarafından müdahale edilerek büyümesi önlenmiş olacak'' dedi.

Portatif yangın söndürücü kullanımına da değinen Erol, aile fertlerinden en az bir kişinin yangın söndürme tüpünün kullanımının bilinmesi gerektiğini belirtti. Eğitime katılanlar slayt eşliğinde bir yangının ne kadar süre zarfında oluştuğunu, nasıl müdahale edileceğini ve yapılması gerekenleri izlediler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?