2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Sağlık şakaya gelmez!

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, birçok vatandaşın yeni aldığı cep telefonunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amacıyla 112 Acil Servis'i aradığını, bu nedenle günde 10 binin üzerinde çağrı geldiğini söyledi.


Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, merkezlerine gelen binlerce çağrının yaklaşık 70 ile 80 tanesinin değerlendirildiğini belirtti.

Asılsız ihbar ve çağrıların çok fazla olduğuna dikkat çeken Çetinkara, "1 ayda yaklaşık 2 bin 200, yılda ise 25 bin civarında vaka değerlendiriliyor.

Bazı anneler, 'Çocuğum ateşlendi, hangi ilacı verebilirim?' şeklindeki soruları dahi 112'yi arayarak soruyor. Görevimiz olmadığı halde bu gibi durumlarda da danışman hekimlik görevi ile yardımcı oluyoruz" dedi.


Bazı vatandaşların sağlık konusunda çok bilinçsiz olduğunu ifade eden Çetinkara, "Bazıları arayıp 'Okeye dönüyorum, döneyim mi yoksa biteyim mi' şeklinde soru yöneltebiliyor. Sağlık şakaya gelmez. Saniyelik müdahalelerle bile bir hayat kurtarılabilir. O nedenle 112 Acil Servis'in gereksiz aranmaması lazım. Lütfen vatandaşlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olsun" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 10:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?