5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sağlıklı yaşam için yürüyorlar

ERCİYES DAĞI'NA YÜRÜYÜŞ YAPANLARIN SAYISINDA ARTIŞ

Erciyes Dağı ve etrafındaki dağlara düzenli yürüyüş yapan grupların sayısında her geçen gün artış yaşanıyor.

3 bin 916 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek 5. dağına sahip olan Erciyes Dağı'nda yılın dört mevsimi yürüyüş gerçekleştiren onlarca grupları bulunuyor.

Üye sayıları 2 ile 30 kişi arasında değişen yaklaşık 35 grubun, Erciyes Dağı'nda özellikle hafta sonları yürüyüş düzenledikleri belirtildi. 1995 yılından beri Erciyes Dağı ve etrafına hafta sonları düzenli yürüyüş gerçekleştiren Erciyes Kardelen Ekibi üyeleri, istikrarlı yürüyüşleri ile dikkat çekiyor.

Erciyes Kardelen Ekibi yürüyüş lideri Salih Köylü ve ekip üyeleri, yılın 48 haftasında düzenli bir şekilde yürümenin keyfini çıkardıklarını belirterek, Erciyes Dağı'nın dağcılık, trekking gibi doğa sporları yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyor. Trekking ve dağcılığın bir gönül işi olduğunu kaydeden Erciyes Kardelen Ekibi üyeleri, hafta boyunca stresli bir çalışma ortamında bulunan herkesi Erciyes Dağı'na düzenli spor yapmaya ve stres atmaya davet ediyor. Erciyes Kardelen Ekibi üyeleri, düzenli yapılan sporun insanın günlük hayatına olumlu yansıdığını ve kişiye sağlık, enerji ve huzur kattığını belirtti.

ERCİYES DAĞI'NA YÜRÜYÜŞ YAPANLARIN SAYISINDA ARTIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 10:58:05
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 11:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?