5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sağlıkta 2009 projeleri

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Tamer, yaklaşık olarak yılda 2 milyon 600 bin kişinin müracaat ettiği hastanelerinin 2009 yılı itibariyle resmi olarak 'Eğitim ve Araştırma Hastanesi' kimliğine büründüğünü söyledi.

Açıklamalarda bulunan Op. Dr. İsmail Tamer, hizmet açısından önemli işler yaptıklarını belirtti. Geçen yıllarda Geriatri Merkezi, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, AMATEM ve bunların yanında birçok yeni ünite ve bölümü hizmete açtıklarını kaydeden Tamer, böylece Orta Anadolu'ya hizmet eden bölge hastanesi konumuna geldiklerini kaydetti.

Op. Dr. Tamer, “Bugün Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yılda yaklaşık 2 milyon 600 bin kişi müracaat ediyor. Amacımız hastalara en iyi ve en hızlı hizmeti vermektir. 2008 yılı içerisinde MR, Anjiyo Grafiği Ünitesi ve Türkiye'nin en büyük acil servisinin temelini attık. 112 acil servis helikopterimizde bu acil servis üzerinde bulunan pisten hasta indirip bindirebilecektir. Ayrıca laboratuarlarımızı genişlettik. Laboratuarlarımızda bugün, DNA, kurşun ölçüm testleri yapabilir.

Devlet hastanesi konumundayken ilk defa bir göz kongresi gerçekleştirdik. Mobil hastane konumuna geçerek, röntgen filmi ve kağıt kullanma dönemini sona erdirdik" diye konuştu.

2009 yılı hedeflerine de değinen Op. Dr. Tamer, "Hastanemizde eksik olan bölümlerdeki röntgen cihazlarımızı tamamlayacağız. Yoğun bakım ünitesini yeniliyor ve 20 olan yatak sayısını 70'e çıkaracağız. Aile hekimliğine geçişle birlikte acil servis bölümümüzde görev yapan pratisyen hekimlerimiz ayrıldı. Onların yerlerini doldurmakta zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sorunu da en kısa zamanda gelecek hekimlerimizle çözeceğiz. Acil serviste işler yolunda gidiyor.

Ayrıca 2009 yılı itibariye hastanemiz 'Eğitim ve Araştırma Hastanesi' konumuna büründü. 3 bölümde kulak, burun, boğaz, kardiyoloji, enfeksiyon hastalıkları branşlarında şefler atanmış durumda. Asistanlarımız önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. Böylelikle eğitim ve araştırma hastanesi konumuna geçerek, bir eğitim yuvası haline geleceğiz. Bunun yanında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri'nin ve Türkiye'nin ihtiyacı olan uzman hekimlerin yetiştirilmesine de imkan sağlanmış olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 13:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?