4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sahnede ölümü sergiledi

Yaşam mücadelesini sahneye taşıyan kanser hastası Fatma Peluze Gümüşkaşık, yakalandığı kanser hastalığıyla 4 yıldır mücadele ederken yaşadıklarını kendisinin oynadığı tek kişilik "Ölümü Erteledim" adlı tiyatro oyunuyla sahneledi. 

Oyun sonunda izleyicilerden büyük alkış alan Gümüşkaşık, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Giresunlu Fatma Peluze Gümüşkaşık, 4 yıl önce diş ağrısı nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve daha sonra yapılan tetkiklerde yanağında kötü huylu tümöral kitle olduğunu öğrendiğini, yanağında bulunan tümörün yapılan ameliyatla alındığını, ancak hastalığın akciğerine de sıçradığını anlatan Gümüşkaşık, "Akciğerimin her iki tarafında da tümör var. Halen akciğer kanseri nedeniyle kemoterapi alıyorum" dedi.
Gümükkaşık, Giresun Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nurgül Hıdımoğlu'nun yönetmenliğinde "Ölümü Erteledim" adıyla yaşadıklarını sahnelediğini belirterek, "Mücadeleden hiçbir zaman vazgeçilmemesi gerekiyor. İnsanların küçük sorunları çok büyüttüğünü göstermeyi istiyorum. Kansere rağmen yaşamı çok seviyorum. Yaşamak için mücadeleye devam ediyorum. İyileşeceğime gönülden inanıyorum. Bizleri çok korkutan kanser kelimesinin, çok da korkulacak bir şey olmadığını düşünmeliyiz. Bu hastalığı yenebilmek için önce hastalığı kabul etmek gerekiyor. Hasta bunu tek başına başaramıyor. İlgiye ve sevgiye çok ihtiyacımız var. Bizlerin hayata tutunma sebebi sevgidir. Sevgiyi hissettiğimiz an hayata öyle bir tutunuyoruz ki bir daha da bırakmıyoruz" diye konuştu. 

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi Başkanı Prof. Dr. Akif Özdemir ise Fatma Peluze Gümüşkaşık’ın kendilerine geldiğinde, ‘Niye ben diye’ sorduğunu ve daha sonra ‘iyi ki benim’ dediğini söyledi. Özdemir, “Kanserli çocukların tiyatrosuna gösterilen ilginin azlığı bizim birey olarak, kanserli çocuklarımıza nasıl baktığımızın göstergesidir. Kanser bize veya bizim çocuklarımıza gelmeden önce toplumdaki çocuklara ve insanlara nasıl yardım etmemiz gerektiğini gösterir. Kayseri’den dernek olarak kanserli çocuklara ve kanserli hastalara gerekli desteği göstermelerini istiyorum” dedi. 

Tiyatro gösterisinin ardından Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi Başkanı Prof. Dr. Akif Özdemir, gayretlerinden ve sergilediği oyundan dolayı Fatma Peluze Gümüşkaşık’a paket ve çiçek takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 11:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?