5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Şairlerden başkanlara jest

Kayserili şair ve yazarlar düzenlenen toplantıda, belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinde verilen yemekli sohbet toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ile bir araya gelen yazarlar, kendilerine verilen destekten dolayı başkanlara teşekkür ettiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Hüseyin Türkmen, zaman zaman düzenlen toplantılarla bir araya geldiklerini ve bilgi birikimlerini paylaştıklarını söyledi.

Kayseri'de kültür ve sanatın gelişmesi için azami derecede gayret gösterdiklerini de ifade eden Türkmen, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki son yıllarda şehrimiz kültürde, sanatta gerçekten çok ciddi ivmeler kaydetti. Bunda en büyük etken şair ve yazarlar olarak daha doğrusu sanatçılar olarak birbirimize sahip çıkmamız ve aynı zamanda bu yönde başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Kocasinan ve Melikgazi belediyelerimizden çok ciddi yardım ve destek görmemizdir. Ben buradan her üç başkanımıza da teşekkür ediyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, bir yandan Kayseri'nin gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, diğer yandan da kültür ve sanat değerlerini ön plana çıkarmak için büyük özen gösterdiklerini kaydetti. Başkan Özhaseki, “Biz biliyoruz ki en güzel emek insana verilen emektir. Kale içi projemiz gerçekleştiğinde de burası büyük bir kültür ve sanat merkezi olacak. Bu yüzden kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak ve ona sahip çıkmak, onurlu bir millet olarak ayakta kalabilmemiz için şarttır. İşte bu yüzdendir ki kültürümüze, sanatımıza, şairimiz, yazarımız, çizerimize çok büyük değer ve önem veriyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 12:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?