4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Saliha Baratalı resim sergisini açtı

Kayserili resim sanatçısı Saliha Baratalı “Rh (-) Kavramlar” adlı kişisel resim sergisini açtı.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda açılan resim sergisine
Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Pehlivan, Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Bengütay Kaynak, Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Cengiz Saykeev, Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Aygül Aykut, Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Kürşat Albayrak, resim bölümü öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

1987 Kayseri doğumlu ve Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü 3. sınıf öğrencisi olan resim sanatçısı Saliha Baratalı, “Rh (-) Kavramlar” adlı resim sergisinde olumsuz kavramlar üzerinde yoğunlaşarak, bu kavramların zihninde aldığı şekille resim sanatını birleştirmeye çalıştığını söyledi.

Sanat anlayışında zihinsel süreci esas alarak yola çıktığını belirten Baratalı, ”Sanatı kurumsal düzlemde çözümlerken, yapısını araştırıp yeniden tanımlamayı amaçladım. Kavramları, kavramlar üzerindeki düşüncelerimi birleştirip, bende bıraktığı izi figürsel yolla ve farklı bir dizi geometrik şekiller ile ifade etmeye çalıştım. Negatif kavramların bana temsil verdiğini düşündüğüm sınırlı renkler olan kırmızı, siyah, beyaz ve ara tonlarla bu düşünceyi destekledim. Bu çalışmamda figürler kavramın kendisini, mekan içi düzenlemeler ve renklerde kavramın oluşumunu ifade etmektedir” dedi.

Sanatçının bir yıllık çalışma sonrasında gerçekleştirdiği sergide 19 yağlıboya, 1 heykel ve 7 gravür baskı çalışması yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 10:27:49
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 10:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a. vahhap AYHAN IP: 88.240.140.xxx Tarih : 23.08.2008 12:44:03

çok başarılı önceden tasarlanıp kavramsal sanata ilgi duyan izleyicilerin düsünsel algısına sondu ve geriye cekildi izleyicilerin algılayıp algılamamasında pek sorun olmadı. tamamen kavramsal düşündü sanatcımız karışık fikirden değil basit algılanan karmaşa olmayan fikirden yola cıkarak gerçekleştirdi... çalışmalarının ve ciddiyetinin devamını dilerim ve tekrardan tebrikler ..