3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Samancılar dert yandı

Değişik şehirlerden gelerek Kayseri'de saman satmaya çalışan samancılar, ilgisizlik ve düzenli bir pazarın olmamasından dert yandılar.

Çeşitli şehirlerden Kayseri'ye gelen samancılar, Kocasinan ilçesi Oruç Reis Mahallesi Karpuzatan Caddesi üzerinde saman yüklü kamyonlarını sıralayıp müşteri bekliyor. 20'ye yakın saman kamyonunun bulunduğu pazarda, samancı esnafı ilgisizlik ve bakımsızlıktan dert yandı.

Diğer şehirlerde düzenli bir saman pazarı kurulduğunu belirten samancılar, Kayseri gibi büyük bir şehirde düzenli bir saman pazarı bulunmamasından üzgün olduklarını söyledi.

Karpuzatan Caddesi üzerinde bir kamyon samanın satılması için 10 ile 20 gün arasında beklediklerini belirten samancılar, ''Bizim sıkıntılarımız çok. İlk olarak su, tuvalet, lokanta yok. Sebze pazarı gibi düzenli bir saman pazarı kurulmasını istiyoruz. Girişler çıkışlar paralı olsun, ama düzenli olsun. Burada pislik içindeyiz. Yağmur yağdığı zaman kamyonlarımızı zor çıkartıyoruz. Yol kenarı olduğu için hem biz hem de müşterilerimiz tehlike içerisinde. Arka tarafımızda bulunan canlı hayvan pazarı bomboş duruyor. Burası bizim için düzenlenebilir. Yeter ki sağlıklı ve düzenli bir yer olsun. Biz her türlü işbirliğine hazırız. Asfalt üzerinde saman satıyoruz bu başka hiçbir ilde yok. Birde kantarımız var, sağlam ama çalıştıran yok. Kapısına kilit vurmuşlar. Yanı başımızda kantar varken yem sanayine kantara gidiyoruz. Bu kantarlar paralı iş yapıyor. Kantarımız faal duruma gelsin, biz kantar parasını buraya verelim. Neden kilometrelerce yol gidelim. Hem kantarcı kazansın hem biz'' dediler.

Günlerce cadde üzerinde müşteri bekleyen samancılar, kamyon altında veya şoför mahallinde uyuyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 11:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?