4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şampiyon olmaya hazırlanıyorlar

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde kurulu olan Nevzat Seyok At Çiftliği, şampiyon atlarıyla dikkat ekiyor.

Pınarbaşı ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Panlı köyünde kurulu olan Nevzat Seyok At Çiftliği'nde safkan İngiliz atları yetiştiriliyor. Çiftlikten yetişen atlardan en ünlüsü ise 82. Gazi Koşusu'nu kazanan Pan River isimli at olmuş.

Pan River'in annesinden yavru almaya devam ettiklerini kaydeden çiftlik sorumlusu Şaban Tetik, "Çiftliğimizde cins İngiliz safkan atları bulunuyor. Bu yılın sonuna doğru koşuya gidecek 3 dişi, 2 erkek tayımız var. Bu 5 atımızdan da önemli başarılar bekliyoruz. Çok iyi yetiştirdik. Zaten şuanda önemli teklifler var. Ama bugüne kadar hiç at satmadık. Bundan sonra neler olur bilemiyorum" dedi.

At yetiştirmenin çok zahmetli ve uğraş isteyen bir iş olduğunu ifade eden Tetik, "Aynı çocuk gibi doğumundan ilk koşusuna kadar itina ile yetiştiriyoruz. 1,5 yaşına kadar bakıyoruz. Atlara aynı çocuk gibi zevkle bakıyorum, ben onları seversem onlarda beni seviyor. Yanlış bir hareketimi unutmuyor ve huy kapıyorlar. Devamlı ilgi ve sevgi bekliyorlar. Burada eğitmenimiz olmadığı için klasik eyerleme ve bini alıştırmalarını yapıyoruz. Buradan gittiği Adana, Bursa, İstanbul'da eğitimlerine devam ediliyor. Bizim burası daha çok damızlık olarak biliniyor. Hepsi cins İngiliz safkan atları. Bu yılda koşuya katılacak olan atlarıma güveniyorum. Gazi Koşusu'nun yanı sıra İstanbul, Adana ve Bursa'da dereceye giren atlarımız var" şeklinde konuştu.

At yarışlarında 2008'in 82. Gazi Koşusu'nu, Nevzat Seyok'un sahibi olduğu ve Sadettin Boyraz'ın jokeyliğini yaptığı "Pan River" adlı safkan kazanmıştı. Pınarbaşı Panlı köyü Nevzat Seyok Çiftliği'nden yetişen Pan River sahibine büyük onurun yanı sıra koşu ikramiyesi, yetiştiricilik primi ve kayıt ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 77 bin 750 YTL kazandırmıştı. Pan River'in annesinin gelecek yıl için koşuya hazırlanan bir tayı daha bulunuyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 13:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?