1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Samsun'da memnuniyet düştü

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksine (TMME) göre, yerel yönetimde memnuniyet 5 puan artarken, ulusal endeks 2007 yılının üçüncü çeyreğinde 74.6 seviyesine ulaştı.

Sonuçlara göre yerel yönetim endeksi 57.2’den 62.9’a çıkarak 5 puanın üzerinde bir artış gösterirken, TMME’de il bazında Kayseri, ilçe bazında da İstanbul Fatih ve Konya Karatay en yüksek memnuniyet seviyesini yakalayan yerler oldu. Samsun ise memnuniyet seviyesi düşen tek il olurken, seviyesini en fazla yükselten iller ise Manisa, Kocaeli, İstanbul ve Antalya olarak sıralandı. Yazı susuz geçiren Ankaralılar, yerel yönetimlerine geçen yıla göre 6 puan daha kazandırdı. TMME Üst Kurulu Başkanı Ali Rıza Kaylan, "Vatandaş, yerel yönetim hizmetlerine ödediği ücretin karşılığını en fazla Kayseri’de aldığını düşünüyor" dedi.

KEŞKE HER YIL SEÇİM OLSA: KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksinde (TMME), özellikle yerel yönetimlerle ilgili sonuçların dikkat çekici olduğunu, hemen hemen tüm ilçe ve iller genelinde yerel yönetimlere ilişkin memnuniyetin arttığını belirterek, "Bu artışın arkasında seçim döneminde yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların vatandaşlarca olumlu değerlendirmesi de vardır. Sonuçlar ’Keşke her yıl seçim olsa’ dedirtiyor" değerlendirmesi yaptı. Bugünkü sonuçların, önümüzdeki dönemde de yerel seçimler nedeniyle belediyelerin yapacağı çalışmalar doğrultusunda vatandaş memnuniyetinin artacağına işaret ettiğini dile getiren Nuhoğlu, kamu yönetiminin daha verimli olabilmesi için uygulama performansını ölçmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Nuhoğlu, "Vatandaş memnuniyeti kamu yöneticilerinin performans hedeflerini belirlenmesinde ve başarılarının ölçülmesinde kullanılabilir. Böylece atama kararlarının somut ölçümlere dayandırılması mümkün olabilir" dedi.

HİZMET KALİTESİ ARTTI: TMME Üst Kurulu Başkanı Ali Rıza Kaylan ise, ölçülebilen il ve ilçelerde, bu artışın arkasında dört önemli değişikliğin etkisi bulunduğunu belirterek bu değişimleri şöyle sıraladı: "Vatandaşın yerel yönetimlerden aldığı hizmet kalitesinde geçen yıla göre iyileşme olmuştur. Bu iyileşme vatandaşın bu yıl, yerel yönetim hizmetlerinden beklentisini artırmıştır. Vatandaş geçen yıla göre bu yıl yerel yönetim hizmetlerine ödediği ücretin karşılığını daha fazla aldığını düşünmektedir. Yerel yönetim hizmetlerinden şikayetleri geçen yıla seviyesindedir."

SAMSUN SELDEN: TMME tarafından yapılan ve yerel yönetimleri de kapsayan çalışmada Samsun ili geçen yıla göre 3 puan gerileyerek memnuniyet seviyesi düşen tek il oldu. Vatandaşını bu yıl memnun edemeyen Samsun’un bu düşüşü yaz ayı sonlarında yaşanan sel felaketine bağlandı. Bu yıl Samsun’da metrekareye 90 kilogram yağış düşmesi sonucu oluşan sel nedeniyle memnuniyet oranları geçen yıla göre 3 puan düştü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 12:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?